Noul Volkswagen Golf GTD, disponibil si in Romania
12.06.2009
        
Distribuie acest articol!   

Noul Volkswagen Golf VI GTD se poate comanda si in Romania. Modelul va fi livrat catre clienti din luna iulie. Noul GTD este cel mai puternic Golf cu motorizare diesel disponibil in prezent (170 CP). Abrevierea GTD exercita un efect magic asupra pasionatilor de propulsoare diesel, beneficiind si de o traditie indelungata: in urma cu 27 de ani a fost lansat primul GTD si a revolutionat piata motoarelor cu aprindere proprie prin propulsorul supraalimentat; pentru prima data, un diesel nu era doar economic, ci si sportiv. GTD a netezit drumul catre expansiunea la nivel mondial a motorului TDI – propulsorul diesel cu injectie directa de inalta tehnologie produs de concernul Volkswagen.

Noua generatie Golf GTD este propulsata de un TDI common rail modern, motiv pentru care este mai puternic (350 Nm), mai economic (5,3 litri/100 km), mai ecologic (139 g CO2/km, Euro 5) si mai silentios decat pana acum. Dar si mai sportiv: 8,1 secunde pentru sprintul clasic de la 0 la 100 km/ora si 222 km/ora viteza maxima. La fel ca in cazul modelului Golf GTI, si Golf GTD va fi disponibil optional, in locul cutiei manuale cu 6 trepte, cu o cutie de viteze cu dublu ambreaj (DSG).

GDT are trenul de rulare sport coborat cu 15 mm, jantele din aliaj usor de 17 inch si pneurile de 225, ceea ce demonstreaza, prin similitudini la capitolele design si echipare, o apropiere suplimentara fata de modelul GTI. Dungile transversale de pe grila radiatorului, de culoare rosie, specifice pentru GTI, sunt cromate in cazul GTD. La ambele versiuni de top ale modelului Golf, stopurile sunt fumurii.

Filozofia GT lansata de Volkswagen se regaseste si la interior. Aceasta inseamna ergonomie pura, completata cu caracteristici de echipare adaptate la modelul Golf GTD. Un standard propriu este definit de scaunele sport, utilizate si la Golf GTI. Spre deosebire de GTI, la scaunele sport negre de pe GTD, culoarea de contrast nu este rosu, ci gri deschis, fiind aplicata la modelul de dungi in carouri. La nivelul plansei de bord si al capitonajului portierelor sunt utilizate, de asemenea, insertii cu suprafata neagra lucioasa Black Stripe.

Apropo de noutati, Volkswagen a anuntat astazi lansarea noului Golf Plus BiFuel, pe benzina sau GPL. Golf Plus BiFuel este disponibil in variantele de dotare Trendline si Comfortline, iar pretul de plecare pentru Germania este de 22.460 euro.

Distribuie acest articol!