Peugeot 308 RC Z, in versiune de serie
11.06.2009
        
Distribuie acest articol!   

La un an si jumatate dupa prezentarea, in premiera mondiala, a conceptului Peugeot 308 RC Z, versiunea de serie a acestui seducator coupe este gata de lansare, fiind vazuta in testele finale, pe autostrada. Derivat din 308, noul coupe a fost deja supranumit "TT-ul francez", cu trimitere la arhitectura caroseriei, asemanatoare cu cea a lui Audi TT. Spre bucuria fanilor Peugeot, versiunea de serie are modificari minime fata de conceptul prezentat in 2007. Cel putin asa sustin cei care au vazut 308 RC Z la teste!

Premiera mondiala va avea loc la toamna, in cadrul Salonului de la Frankfurt, iar intrarea pe piata este programata pentru primavara anului viitor. Peugeot RC Z este un coupe cu 2+2 locuri si este de asteptat ca plusul de rafinament, cu aspiratii la categoria premium, sa fie asigurat de detaliile cromate, finisajele cu materiale de calitate si suprafetele imbracate in piele, la interior. Fiind vorba de o versiune sportiva, RC Z se va diferentia de clasicul 308, din punct de vedere dinamic, si prin imbunatatirile aduse suspensiei si transmisiei.

La momentul prezentarii conceptului, acesta a fost dotat cu un motor in 4 cilindri, de 1,6 litri turbo twin-scroll, de 220 CP, atasat la o transmisie manuala in 6 trepte. Propulsorul a fost dezvoltat de PSA Peugeot Citroen impreuna cu BMW Group, iar derivatele lui se gasesc in prezent la mai multe modele Peugeot, Citroen si MINI. Cu siguranta, noul agregat se va regasi si la varianta de serie, in mai multe optiuni de putere. Se pare ca va exista si un motor aspirat, pe benzina, de 1,6 litri si 120 CP. Oferta va fi completata cu variante turbodiesel.

Distribuie acest articol!