Citroen GT: doar 6 exemplare, 1,1 millioane de euro bucata!
01.07.2009
        
Distribuie acest articol!   

O veste buna pentru amatorii de automobile fascinante: conceptul GTbyCITROEN, prezentat anul trecut, la Salonul de la Paris, va fi produs intr-o serie mica. Dupa ce a devenit primul constructor care a facut un salt in lumea virtuala, prin realizarea acestei replici a unui vehicul conceput pentru lumea digitala, Citroen a decis sa produca acest GT. Decizia contructorului francez a fost luata in urma primirii elogioase de care a avut parte conceptul, la saloanele de la Paris si Geneva.

Modelul virtual este rezultatul parteneriatului dintre Citroen si Polyphony, creatorul jocului Gran Turismo 5 pentru Playstation 3. Vandut in zeci de milioane de copii in intreaga lume, jocul Gran Turismo este recunoscut pentru calitatea grafica, design si realism.

Conform revistei britanice Autocar, proiectul GT a primit unda verde pentru a deveni realitate. Motorizarea ar putea fi de origine americana, posibil un V8 de peste 500 CP. Vor fi realizate doar 6 exemplare, fiecare cu un pret de 1,1 milioane de euro. Prezentarea acestei versiuni functionale a seducatorului Citroen GT este asteptata pentru Salonul de la Frankfurt, din toamna.

Distribuie acest articol!