Inca un efect al crizei, in Formula 1: BMW se retrage
30.07.2009
        
Distribuie acest articol!   

BMW a anuntat ca nu isi va mai continua activitatea in Formula 1, dupa incheierea sezonului 2009.  Resursele alocate campaniei vor fi dedicate, din momentul retragerii, dezvoltarii de noi tehnologii si proiecte in domeniul sustenabilitatii. BMW va continua sa fie implicat activ in alte proiecte din motorsport. Decizia de restructurare a activitatiilor din domeniul Motorsport a fost luata pe 28 iulie, de catre Consiliul Director al BMW Group.

“Desigur, a fost o decizie extreme de dificila. Cu toate acestea, constituie un pas absolut necesar in restructurarea strategiei companiei”, a explicat Norbert Reithofer, Membru al Consiliului Director al BMW AG. “Segmentul premium va fi definit din ce in ce mai mult in termeni de sustenabilitate si compatibilitate cu mediul inconjurator. Aceasta este una din ariile in care dorim sa ne pastram titlul de lider. In concordanta cu directia strategica de a fi intodeauna pe primul loc, ne revizuim permanent toate proiectele si initiativele in vederea optimizarii viabilitatii acestora. Am ajuns astfel la concluzia ca propria campanie de Formula 1 nu mai este un promotor esential pentru noi. Mario Theissen a condus programul de motorsport incepand cu anul 1999. Doresc sa-mi exprim recunostinta sincera fata de Mario Theissen si echipa acestuia pentru toate relizarile de pana acum”, a precizat Reithofer.

“Din moment ce am luat acesta decizie abia ieri, nu putem furniza si alte informatii precise. Vom dezvolta si prezenta diverse scenarii si vom face tot ce ne sta in putinta pentru a identifica o solutie cu privire la angajatii din Hinwil si membrii echipei implicate in proiectul Formulei 1 de la Munchen. Suntem constienti de responsabilitatea pe care ne-am asumat-o si vom informa personalul indata ce vom avea o pozitie oficiala cu privire la acesta situatie”, a declarat Klaus Draeger, membru al Consiliului Director, responsabil pentru dezvoltare si tehnologie.

BMW isi va continua programele in cadrul altor activitati din motorsport: Campionatul Mondial de Turisme (FIA WTCC) si programul de promovare al tinerei generatii a Formulei BMW. Acestea vor fi suplimentate si de participarea in ALMS (American Le Mans Series), curse de aduranta si alte competitii. In plus, BMW Motorrad Motorsport isi va continua campania odata cu participarea la Campionatul Mondial de Super Bike.

Distribuie acest articol!