Kia VG, arma coreenilor pentru segmentul premium
31.07.2009
        
Distribuie acest articol!   

“Sofisticat prin simplitate”, noul concept de design de la Kia, este ilustrat prin aparitia acestei limuzine, pe care constructorul coreean o plaseaza in partea superioara a gamei, la interferenta cu segmentul de lux. Cunoscut sub numele de cod VG, acest model dezvaluie urmatoarea etapa in evolutia designului Kia, sofisticat dar totusi simplu, iar in cazul de fata chiar elegant si luxos.

Kia VG este un produs derivat din conceptul KND-5, folosind platforma tehnica, cu tractiune pe puntea fata, de la Hyundai Azera. Pe piata coreeana isi va face aparitia pana la finele acestui an, urmand ca pe pietele internationale sa fie disponibil dupa debutul din cadrul Salonului de la Detroit, editia 2010. Printre motorizarile anticipate pe acest model se regasesc cele pe benzina de 2,4 litri in 4 cilindri si V6 de 3,8 litri.

Limuzina se inscrie in trendul actual, cu profil de coupe cu 4 usi, in voga peste tot in lume. In timp ce partea frontala afiseaza noua grila Kia si lumini cu LED, partea din spate retine atentia prin eleganta si conturul pavilionului plonjat – o caracteristica a coupe-urilor in 4 usi, cu un profil seducator. Kia VG va inlocui modelul Opirus, atat pe piata coreeana, cat si pe cea nord-americana si in Europa.

Distribuie acest articol!