Acord intre GM si Koenigsegg, pentru vanzarea SAAB
18.08.2009
        
Distribuie acest articol!   

General Motors a confirmat astazi incheierea cu Koenigsegg Group a unui acord de achizitie a actiunilor SAAB pentru vanzarea a 100% din actiunile SAAB Automobile. Tranzactia este asteptata a se incheia in lunile urmatoare si va asigura viitorul marcii suedeze. SAAB Automobile planifica iesirea din procesul de reorganizare in viitorul apropiat.

Tranzactia de achizitie este subiectul obtinerii unor acorduri. Printre aceastea se asteapta obtinerea angajamentului guvernului suedez  in vederea sustinerii si garantarii unor finantari cat si asistenta temporara din partea GM, pana SAAB devine independent. SAAB este pe punctul de a lansa cateva noi modele, dezvoltate impreuna cu General Motors, fiind deja in etapele finale de lansare sau dezvoltare ale acestora. Ca parte a tranzactiei, GM si SAAB vor continua sa schimbe tehnologii si servicii pe o perioada definita de timp. Acest proces va fi controlat prin licente si acorduri de service.

„Acest contract este un pas major pe drumul catre incheierea unei potentiale tranzactii”, spune Carl-Peter Forster presedinte al GM Europa. „SAAB, cu designul unic, cu tehnologiile din domeniul securitatii pasagerilor si al motoarelor, cat si cu excelenta imagine de brand, combinata cu mixul de inovatie si spirit antreprenorial al grupului Koenigsegg, creeaza premizele unui mare succes in viitor. Vom continua munca cu toate partile implicate pentru a defini detaliile finale si a asigura o incheiere rapida a tranzactiei, care este asteptata a avea loc in urmatoarele luni. Incheierea tranzactiei este conditionata si de obtinerea fondurilor promise de Banca Europeana de Investitii, garantate de guvernul suedez”, a mai adaugat Forster.

„Am incheiat o alta etapa importanta in valorificarea potentialului SAAB”, a spus Christian von Koenigsegg, CEO al Koenigsegg Group. „Planul nostru este de a transforma SAAB intr-o companie vibranta si de sine statatoare, de a o face sustenabila prin profitabilitate. Vom reinvia mostenirea sensibilitatii ecologice, a securitatii si sigurantei, a designului inovator si placerii de a conduce SAAB!”

Jan Ake Jonssson, directorul executiv al SAAB, a adaugat: „Este o veste extraordinara pentru toti cei conectati la SAAB, de pe intregul glob. Este un pas major in securizarea locurilor de munca si al viitorului nostru ca producator auto suedez. Pe termen scurt, ne ajuta sa continuam cu noi modele interesante, incepand deja cu 9-3X”.

Distribuie acest articol!