BMW lanseaza gama ActiveHybrid, pe X6 si Seria 7
14.08.2009
        
Distribuie acest articol!   

BMW X6 ActiveHybrid. Primul model Sports Activity Coupe din lume cu transmisie complet hibrida este construit avand ca obiectiv principal o dinamica superioara de condus, alaturi de o eficienta fara precedent. Tehnologia BMW ActiveHybrid ofera un surplus semnificativ de cuplu si, in acelasi timp, reduce consumul de combustibil cu aproximativ 20% fata de un automobil echipat numai cu motor cu combustie. Rezultatul face ca BMW X6 ActiveHybrid  sa fie un BMW autentic intre modelele hibride. Noul model va fi prezentat in versiunea de productie de serie in premiera la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul are programat debutul in showroomurile din intreaga lume, inclusiv Romania, la sfarsitul acestui an. Pretul urmeaza sa fie comunicat la o data ulterioara.

Sistemul de transmisie BMW X6 ActiveHybrid consta dintr-un motor V8 pe benzina, ce dezvolta 407 CP, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, si doua motoare electrice sincronizate, ce furnizeaza 91, respective 86 CP. Valoarea maxima a puterii ansamblului este de 485 CP, cu un maxim al curbei de cuplu de 780 Nm. Interactiunea foarte bine controlata a acestor trei unitati optimizeaza eficienta generala a modelului BMW X6 ActiveHybrid  la orice viteza, cu o acceleratie, cu start de pe loc, pana la 100 km/h in 5,6 secunde. Viteza maxima a modelului BMW X6 ActiveHybrid  este limitata electronic la 236 km/ora (250 km/ora cu pachetul optional Sport), cu un consum mediu de combustibil in ciclul UE de testare de 9,9 litri/100 km si un nivel al emisiilor CO2 de 231 gr/km.

Primul model BMW complet hibrid (full hybrid) poate rula exclusiv cu propulsie electrica si fara emisii CO2 pana la o viteza de 60 km/ora, iar motorul cu combustie este activat automat atunci cand este necesar. Variatia ideala dintre cele doua moduri pentru o eficienta imbunatatita si un dinamism superior este asigurata de transmisia activa care ofera combinatia ideala dintre cele doua moduri de propulsie pentru o eficienta si performante dinamice imbunatatite, in orice moment. Folosind cele doua motoare electrice, trei angrenaje planetare si patru ambreiaje multidisc, puterea de transmisie este distribuita printr-o cutie de viteze automata cu sapte trepte, operata printr-un selector electronic de viteze, respectiv, prin clapetele de pe volan.

Sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive distribuie puterea motorului variabil intre puntea fata si puntea spate. Motoarelor electrice sunt alimentate de un acumulator NiMH de inalta performanta, aflat sub podeaua compartimentului de bagaje, care ofera energie si catre reteaua electrica a masinii. Compartimentului pentru bagaje are aceeasi capacitate ca si in cazul modelului BMW X6 cu motor cu combustie. La actionarea franelor sau la eliberarea acceleratiei, energia cinetica este transformata in energie electrica si este stocata in bateria de inalta performanta. Pentru a asigura aceasta functie, fie unul, fie ambele motoare electrice actioneaza ca un generator, furnizarea energiei electrice generata in acumulator se face fara cea mai mica crestere a consumului de combustibil. Utilizarea ulterioara a acestei energii pentru a oferi un plus de putere reduce semnificativ consumul de combustibil.

BMW Seria 7 ActiveHybrid. Bazat pe BMW Seria 7, acest automobil unic seteaza noi standarde de eficienta in segmentul de lux. BMW Seria 7 ActiveHybrid este primul automobil care combina un propulsor V8 pe benzina, transmisia automata cu opt trepte si un motor electric intr-un concept de tip “mild hybrid”. Noul model va fi prezentat in versiunea de productie de serie in premiera la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul are programat debutul in showroomurile din intreaga lume, inclusiv Romania, anul viitor. Pretul urmeaza sa fie comunicat la o data ulterioara.

Simbioza creata intre un motor de 8 cilindri cu tehnologie BMW TwinPower Turbo si High Precision Injection cu un motor electric in trei faze ofera noului BMW Seria 7 ActiveHybrid o putere maxima de 465 CP si  un cuplu maxim de 700 Nm. Puterea este transmisa prin intermediul unei cutii automate cu 8 trepte pozitionata intr-o configuratie compacta cu cele doua propulsoare. Motorul electric este alimentat de la un acumulator cu tehnologie litiu-ion dezvoltata special pentru utilizarea in industria auto.

Interactiunea celor doua motoare este perfect controlata pentru a obtine eficienta maxima si performante dinamice superioare specifice marcii. BMW Seria 7 ActiveHybrid accelereaza la 100 km/ora in 4,9 secunde, in timp ce consumul de combustibil in ciclu mixt conform standardelor de test UE este de 9,4 litrii/ 100 km si 219 g CO2/ km.

Tehnologia hibrida ofera si noi facilitati pentru mai mult confort. De exemplu, BMW Seria 7 ActiveHybrid ofera in premiera functia Auto Start Stop in combinatie cu o cutie de viteze automata. Un alt avantaj semnificativ este posibilitatea de a utiliza aerul conditionat si ventilatia in parametrii optimi chiar si atunci cand motorul este oprit, prin alimentarea acestora de la reteaua de 120 V a acumulatorului litiu-ion. Acest concept asigura un confort climatic la interior fara precedent, racirea interiorului de la BMW Seria 7 ActiveHybrid se poate realiza rapid chiar inainte de pornirea motorului.

Afisajele speciale din panoul de instrumente si display-ul iDrive din consola centrala informeaza pasagerii de gradul de eficienta si de actualul nivel de operare al componentelor din sistemul hibrid. Jantele din aliaj usor, de 19 toli, cu design optimizat aerodinamic – zece spite de forma turbinei -, create exclusiv pentru modelul BMW Seria 7 ActiveHybrid, precum si simbolurile specifice modelului prezente pe capota compartimentului de bagaje, pe montantii C (in spatele geamurilor din spate) si pe profilul usilor scot in evidenta modelele hibrid fata de gama de modele propulsata de motoare conventionale. De asemenea, BMW Seria 7 ActiveHybrid este disponibil si in nuanta Bluewater metalizat, disponibila exclusiv pentru modelele hibride din gama BMW. Asemenea modelelor existente in gama BMW Seria 7, prima limuzina BMW de lux cu transmisie hibrid se lanseaza pe piata cu doua versiuni de caroserie. Versiunea cu ampatament marit a BMW Seria 7 ActiveHybrid dispune de un plus de spatiu dedicat exclusiv pasagerilor din spate.

Distribuie acest articol!