BMW Seria 7 High Security, un Panzer pentru autostrada
10.08.2009
        
Distribuie acest articol!   

O data cu prezentarea noii generatii de limuzine blindate, bazata pe gama Seria 7, BMW indeplineste cele mai avansate cerinte de siguranta. Ambele versiuni, BMW 760Li High Security si BMW 750Li High Security, sunt primele modele din lume care sunt atestate BRV 2009, iar ambele automobile indeplinesc cerintele noului nivel de protectie antiglont VR7. Datorita armurii de protectie de mare eficacitate, zonele nontransparente ale caroseriei de la BMW 760Li High Security si BMW 750Li High Security respecta standardele nivelului de protectie balistica VR9.

Cele doua limuzine BMW High Security stabilesc noi standarde in protectia persoanelor expuse riscului, in timp ce acestea calatoresc in automobil. Conceptul unic de securitate este bazat pe descoperirile pe care BMW le-a obtinut ca urmare a activitatii sustinute de dezvoltare si pe parcursul a mai bine de trei decenii de experienta in productia automobilelor blindate.

Aceste modele au fost dezvoltate in paralel cu productia de serie, iar integrarea componentelor de securitate este inclusa in procesul de productie al automobilului la uzina BMW de la Dingolfing. Componente speciale ale sasiului au fost adaptate perfect la cresterea masei automobilului din cauza scuturilor de protectiei ale limuzinei. De aceea, suspensia ranforsata, amortizoarele si partea superioara de prindere a suspensiei sunt parte a unei game de componente specifice modelului. Aceasta abordare asigura caracteristici de performanta foarte bine reglate la masina, care nu pot fi atinse prin simpla montare a panourilor de protectie.

Aceste panouri ranforsate destinate protectiei – realizate dintr-un otel special -, precum si nou dezvoltatele geamuri de protectiei asigura securitatea compartimentului pasagerilor in cazul oricarui tip de atac. Habitaclul este protejat de panourile balistice din portiere, acoperis, montanti, separatia dintre compartimentul motor si cel al pasagerilor, respectiv dintre compartimentul pasagerilor si cel al bagajelor. Panourile de otel, care sunt realizate prin intermediul unei tehnici speciale, sunt integrate fara sa modifice aspectul exterior al automobilului. Etanseizarile de spatiu specifice modelului asigura perfecta sigilare a zonelor critice, cum ar fi muchiile usilor sau liniile de legatura ale caroseriei.

Sasiul limuzinei este armat de un panou special, care a fost dezvoltat cu un accent deosebit pe protectia maxima in caz de explozie. O alta premiera sunt geamurile de securitate ale limuzinei, cu o grosime de 2.4 toli (6 cm). Datorita structurii inovatoare, panoul de sticla multistrat laminata asigura un nivel unic de rezistenta. Ferestrele sunt acoperite, la interior, cu un strat de policarbonat cu scopul de a preveni particulele de sticla, in caz de spargere, sa ajunga in habitaclu.

Chiar si cu cele mai avansate echipamente de securitate, au fost pastrate atat caracterul exclusivist al interiorului, cat si caracteristicile dinamice atat de specifice limuzinelor de lux BMW Seria 7. In ciuda gamei extinse de echipamente de securitate, BMW 760Li High Security si BMW 750Li High Security pot fi cu greu deosebite de modelele corespunzatoare din productia de serie.

Nivelul ridicat de protectie, de cel mai inalt standard, este combinat cu o aparitie de prestigiu, un nivel remarcabil al confortului in timpul calatoriei si cu un sistem de transmisie impresionant de puternic. Motorul cu 12 cilindri din echiparea versiunii BMW 760Li High Security si propulsorul V8 de la BMW 750Li High Security ofera o combinatie intre constructia blocului motor integral din aluminiu, tehnologie BMW TwinPower Turbo si High Precision Injection cu injectie directa. Ambele motoare se disting prin puterea deosebita pe care o furnizeaza inca de la un nivel redus al turatiei, prin liniaritatea functionarii – atat de specifica limuzinelor de lux BMW – si prin eficienta revolutionara. In ciuda masei sporite a automobilului, caracteristicile de performanta nu sunt semnificativ influentate. Ambele modele au viteza maxima limitata electronic la 210 km/ora. BMW 760Li High Security accelereaza de la 0 la 100 km/ora in aproximativ 6,2 secunde, iar BMW 750Li High Security, in 7,9 secunde.

Asemenea gamei de optiuni pentru confort, pachetul de securitate al celor doua versiuni poate fi adaptat pentru a corespunde cerintelor speciale. Un sistem de intercomunicatie cu microfoane si difuzoare ascunse permit o comunicare sigura cu exteriorul, fara a fi necesara deschiderea usilor sau a ferestrelor. Alte optiuni de siguranta includ alarma de asalt, sistem de stingere a incendiului cu senzor de temperatura pentru extinctoarele din compartimentul motor si de sub masina, precum si senzori de depistare a gazului iritant pentru protejarea pasagerilor impotriva unor astfel de atacurilor. Daca sistemul de protectie interioara este declansat de nivelul excesiv al gazului, toate ferestrele sunt inchise automat, este activat sistemul de inchidere centralizata, supapele de aer sunt inchise, iar sistemul conventional de ventilatie este oprit. Un sistem intern suplimentar de furnizare a aerului proaspat asigura pasagerilor o atmosfera respirabila.

De asemenea, BMW ofera si optiuni speciale pentru autoritati, guverne si ambasade. Pachetul furnizeaza o gama de caracteristici speciale de la suporti de steaguri, instalatii radio pana la un suport integrat de arme, cu doua compartimente pentru doua mitraliere in consola centrala. De asemenea, include girofar cu instalare pe acoperis si lumini LED integrate in grila frontala. La cerere, automobilul poate fi echipat cu un sistem de semnal acustic care poate fi controlat prin intermediul sistemului de operare iDrive.

Distribuie acest articol!