Misteriosul Grand Bentley se va numi Mulsanne
16.08.2009
        
Distribuie acest articol!   

Bentley a demarat deja procesul de teasing pentru ceea ce este numit deocamdata "Grand Bentley", noul model care va inlocui nava amiral din gama constructorului britanic, venerabilul Arnage. Numai ca un set de imagini cu noul model complet dezvaluit la exterior circula deja pe internet, informatia luand-o inaintea celei oficiale, inclusiv in privinta numelui. Daca este sa dam crezare informatiilor de pe internet, noul model se va numi Mulsanne, un nume cu traditie la Bentley. Britanicii au produs, din 1980 si pana la inceputul anilor 90, modelul Mulsanne, din care, ulterior, au derivat Continental si Azure.

Bentley Mulsanne va concura cu limuzinele de aceeasi categorie de la Rolls-Royce si Maybach, si va avea o platforma tehnica noua, pe care o va imparti cu viitoarea generatie Audi A8. Referitor la aceasta platforma, se speculeaza ca ea ar putea fi folosita si la viitorul model in 4 usi de la Bugatti, Bordeaux.

Dincolo de cateva linii moderne, in ton cu tendinta actuala, Mulsanne pastreaza, totusi, nealterat spiritul Bentley, reprezentat de un design foarte conservator. Modelul va avea cateva versiuni derivate, coupe si cabrio. Aparitia pe piata este prevazuta pana in vara anului viitor.

UPDATE 17 august: Bentley a confirmat oficial numele noului grand tourer, cu ocazia concursului de eleganta de la Monterey. Noul model va fi expus luna viitoare, la Salonul de la Frankfurt, cand vor fi furnizate si detaliile tehnice referitoare la acesta.

Distribuie acest articol!