Noul Trabant, gata de productie
03.08.2009
        
Distribuie acest articol!   

La Salonul de la Frankfurt, din aceasta toamna, printre nenumaratele premiere mondiale se va numara si una care, cu siguranta, va fi privita cu multa simpatie si, de ce nu, cu un interes cu totul aparte. Dupa trei ani de la primul anunt oficial al revenirii automobilului popular Trabant, iata ca acest moment are mari sanse sa se consume chiar in cadrul evenimentului de la Frankfurt.

Herpa, un producator de automobile in miniatura, care detine dreptul de folosire a marcii Trabant, a anuntat ca este gata sa demareze productia de serie. Se pare ca singura problema care mai sta in calea trasformarii proiectului in realitate o constituie gasirea unor investitori dispusi sa puna la bataie fondurile necesare. Ce-i drept, momentul actual nu este nici pe departe unul prielnic pentru asa ceva, insa initiatorii proiectului nu si-au pierdut entuziasmul.

Asadar, New Trabi va fi dezvaluit, se pare, peste o luna si jumatate, in versiunea finala, dupa ce, la editia din 2007 a Salonului de la Frankfurt, Herpa prezentase un studiu (foto) la scara redusa. Ideea a fost primita foarte bine de catre publicul larg, astfel ca s-a continuat dezvoltarea modelului. Revista Autobild vorbeste despre un mini simpatic, un "cub" aspect neo-retro. Cat despre calitatea si performantele noului Trabi, acestea ar trebui sa fie cu totul altele decat ale predecesorului sau!

Distribuie acest articol!