O noua generatie a celei mai sportive versiuni Porsche 911, GT3 RS
20.08.2009
        
Distribuie acest articol!   

Porsche a prezentat in avanpremiera noua generatie a celei mai performante versiuni a modelului 911 destinata utilizarii pe drumurile publice, GT3 RS. Premiera mondiala se va consuma luna viitoare, la Salonul de la Frankfurt. Porsche 911 GT3 RS ofera experienta pura a conducerii caracteristica unei masini de circuit, indeplinind in acelasi timp toate cerintele pentru traficul rutier.

Motorul de 3,8 litri, cu 6 cilindri in linie aspirat, a fost revizuit si furnizeaza acum 450 CP. Inginerii au lucrat intens la optimizarea filtrului de aer si a sistemului de admisie. Munca specialistilor a fost rasplatita pe masura: acceleratia de la 0 la 100 km/ora are loc in 4 secunde, in tim ce viteza maxima a ramas la 310 km/ora.

GT3 RS poate fi recunoscut usor datorita caroseriei vopsite in doua tonuri, eleronului de mari dimensiuni, din  fibra de carbon, si evacuarii duble din titan. Pentru a castiga cateva kilograme in plus (mai exact, 10 kg), Porsche va inlocui, la acest model, clasica baterie cu plumb, cu una litiu-ion. Nu lipsesc nici tehnologiile consacrate, Porsche Active Suspension Management (PASM) si Porsche Active Drivetrain Mounts (PADM). Transmisia si sasiul au fost si ele optimizate.

Modelul dispune in dotare standard de echipamente de securitate specifice curselor de circuit (scaune, centuri, rollbar, etc). De altfel, acesta este cel mai apropiat model Porsche de lumea curselor, fiind un model de baza si pre-aprobat pentru a fi utilizat intr-o serie de competitii sportive. Comercializarea va incepe in urmatoarele 4-5 luni, la pretul de circa 147.000 euro.

Distribuie acest articol!