Programul Rabla 2009: incepe etapa a treia
31.08.2009
        
Distribuie acest articol!   

Departe de totalul prevazut pentru acest an, Programul Rabla 2009 continua cu etapa a treia, care demareaza maine, 1 septembrie. In incercarea de a impulsiona vanzarea de automobile noi in schimbul scoaterii din circulatie a rablelor, prin acest program, regulile sunt tot mai permisive.

Principala noutate adusa de etapa a treia este acceptarea in program a firmelor. Astfel, pentru persoanele juridice, programul are 10.000 de unitati alocate acestora in etapa a treia, cu un buget ce totalizeaza 38 milioane de lei. De asemenea, autoturismele si autoutilitarele de pana la 3,5 tone pot fi cumparate si prin credite bancare sau prin finantare (leasing financiar).

Primele doua etape ale Programlui Rabla 2009 s-au derulat in intervalele 6 martie – 29 mai si 1 iunie – 31 august, timp in care au fost scoase din uz doar 21.163 de rable, o treime din totalul prevazut, de 60.000 de unitati. Etapa a treia este programata sa se incheie pe 11 decembrie. Dintre cei 138 de producatori, importatori si dealeri care au participat la program, doar 8 nu vor mai putea face inscrieri in etapa a treia.

Cele mai mari vanzari in cadrul editiei 2009 a Programului de Innoire a Parcului Auto le-a avut, pana acum, Dacia, cu 11.483 unitati. Dintre marcile de import, cele mai cautate au fost Skoda, Ford, Hunday, Opel si Chevrolet. Dupa cum se stie, prima de casare este, anul acesta, de 3.800 lei.

UPDATE 3 septembrie: Ministerul Mediului propune ca o persoana sa poata da la casat pana trei masini mai vechi de 10 ani pentru a-si lua una noua, astfel incat prima de casare poate trece de 2.500 euro. Propunerea Ministerului Mediului va intra in vigoare, cel mai probabil, la editia 2010 a Programului Rabla.

Achizitionarea se va face pe baza unor tichete valorice, a caror valoare nominala va fi echivalentul primei de casare. Solicitantul, persoana fizica sau juridica, poate cumula maxim trei tichete valorice pentru achizitionarea unui singur autovehicul nou. Aceste tichete nu vor fi nominale.

Fisiere atasate

Lista_distribuitori_autorizati_etapa_3

Distribuie acest articol!