Raliul Tara Barsei, a sasea etapa din campionatul intern de raliuri
20.08.2009
        
Distribuie acest articol!   

Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS) programeaza in acest weekend, la Brasov si Covasna, cea de-a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2009. Cu o superspeciala pe circuitul stradul din zona Primariei Municipiului Brasov si a Prefecturii Judetului Brasov, programata vinery, 21 august, si alte 6 probe speciale programate in a doua zi de concurs, pe traseele Comandau si Barcani din Covasna, Raliul Tara Barsei a ajuns deja la a patra editie si reconfirma o mult mai veche traditie brasoveana in intrecerile sportive automobilistice de performanta.

„Editia din 2009 va fi una <<light>>, pentru ca tuturor ne este greu”, a declarat Bela Stoica, presedintele Club Sportiv Auto Blic organizatorul local. „Anul acesta, Raliul Tara Barsei se va desfasura in doar 3 zile, in care participantii vor avea recunoasteri, verificari tehnico-administrative, shakedown, si 115 km de probe speciale. Cred ca in apogeul crizei economice mondiale, acest format va fi pe placul competitorilor”, a incheiat acesta.

Editia din acest an a Raliului Tara Barsei Dunlop Seat pastreaza probele speciale covasnene, Comandau (29,9 km) si Barcani (7,1 km), cu trei treceri fiecare, probe introduse in editia precedent, dar extrem de indragite de toti concurentii. Calitatea macadamului de pe Comandau face ca aceasta proba sa devina una din cele mai apreciate probe si sa suplineasca cu succes absenta din lista traseelor de concurs a unei probe precum Gatul Berbecului.

Startul oficial al celei de-a sasea etape a Campionatului National de Raliuri se va da vineri la or 18,30, la Magnolia Shopping Center. Traseul SuperSpecialei de vineri, programata in inima Brasovului, este pentru prima data configurat intr-o formula similara legedarei curse automobilistice desfasurata in perioada 1932-1936, in Brasov. „Marele Premiu al Orasului Brasov” va fi astfel reinviat, intr-o formula restransa, dupa mai bine de 70 de ani, in SuperSpeciala Brasov Rally Show. Raliul se va incheia sambata, la ora 21,00, in incinta Magnolia Shopping Center Brasov, cand va avea loc Festivitatea de Premiere.

Inaintea etapei de macadam de la Tara Barsei, primii cinci clasati in Campionatul National de Raliuri Dunlop 2009 sunt:
1. Gergo Szabo – Zoltan Kohler (Mitsubishi Evo 9) 39 p.
2. Marco Tempesta – Dorin Pulpea (Peugeot 207 S2000) 29 p.
3. Bogdan Marisca – Sebastian Itu (Mitsubishi Evo 9) 26 p.
4. Jarkko Miettinen – Lukka Mikko (Mitsubishi Evo 9) 24 p.
5. Valentin Porcisteanu – Dan Dobre (Mitsubishi Evo 9) 24 p.

Distribuie acest articol!