Victorie finlandeza in Raliul Tara Barsei
23.08.2009
        
Distribuie acest articol!   

Raliul Tara Barsei Dunlop Seat, cea de-a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2009, s-a incheiat cu o noua victorie a echipajului finlandez Jarkko Miettinen – Lukka Mikko.

Liderul clasamentului la zi, Gergo Szabo, a incheiat prima zi de concurs cu cel mai bun timp obtinut pe superspeciala organizata pe un circuit stradal in centrul Brasovului. Urmat in clasamentul provizoriu al primei zile de Marco Tempestini (+1,8 secunde) si de Bogdan Marisca (+2,0 secunde), Gergo Szabo a pierdut din avantaj terminand doar pe pozitia a treia a clasamentului provizoriu al etapei.

Victoria in Raliul Tara Barsei Dunlop Seat, a sasea etapa a CNR Dunlop 2009, i-a revenit campionului national en titre, Jarkko Miettinen. Acesta a fost urmat la o distanta de 48,5 secunde de Valentin Porcisteanu, pilot cu o evolutie deosebita, inclusiv in aceasta etapa.

A doua zi de concurs a debutat in conditii nefavorabile, atat cu anularea probei speciale 2 – prima trecere de Comandau -, cat si cu abandonul tehnic (masina prezentand probleme la transmisie) al multiplului campion national Dan Gartofan. Raliul a continuat fara alte dificultati, desfasurandu-se fara probleme pe macadamul covasnean. Printre abandonurile notabile ale etapei se numara si iesirea in decor a campionului grupei H din 2008, Thomas Abraham.

Conform clasamentului provizoriu, primii trei clasati in clasamentul grupei N sunt Miettinen, Porcisteanu, Szabo; primii trei clasati la grupa A sunt Keleti, Filip, Mulner, iar la H, primii trei clasati sunt Banciu, Berari, Baldescu. Validarea clasamentelor va avea loc marti, 25 august.

Distribuie acest articol!