Volkswagen si Porsche au ajuns la o intelegere privind fuziunea
14.08.2009
        
Distribuie acest articol!   

Planul de fuziune treptata, pana in 2011, dintre Volkswagen si Porsche, a fost aprobat de consiliile de supraveghere ale celor doi constructorilor germani. Grupul Volkswagen va prelua in prima faza 42% din Porsche AG, filiala detinuta de Porsche Automobil Holding SE, pana la finele acestui an, pentru suma de 3,3 miliarde de euro.

Porsche va ramane "marca independenta", dar va deveni a zecea marca a Grupului Volkswagen, care este cel mai mare constructor auto european. Noul grup va fi condus de Volkswagen si va avea 378.000 de angajati, o productie anuala de 6,4 milioane unitati si vanzari de 120 miliarde euro. Volkswagen estimeaza ca integrarea Porsche ii va permite sa atinga o marja operationala anuala de 700 milioane de euro.

Pentru a-si usura situatia financiara, famillile Porsche si Piech vor ceda si filiala de distributie si import Porsche Salzburg catre Volkswagen. Aceasta filiala este unul dintre principalele grupuri de comert auto din Europa, cu activitate inclusiv in Romania, fiind evaluata la 3,55 miliarde de euro. Aceasta cesionare ar trebui sa fie finalizata in 2011.

Distribuie acest articol!