Wiesmann MF5 Roadster, in doar 55 de exemplare
20.08.2009
        
Distribuie acest articol!   

Salonul de la Frankfurt este locul unde constructorii germani de automobile fac, de fiecare data, impresionante demonstratii de forta, prin modelele lansate la acest eveniment major din industria auto. Alaturi de gigantii Mercedes, BMW si Volkswagen, aici isi prezinta cele mai importante noutati si companii de talie ma mica, dar ale caror creatii sunt, deseori, adevarate bijuterii tehnice. Este si cazul companiei Wiessmann, care anul acesta va prezenta seria limitata MF5 Roadster.

Acest model va fi asamblat manual, in doar 55 de exemplare, care vor fi vandute la pretul de 189.500 euro bucata. Wiesmann MF5 Roadster este un supercar animat de un motor V10 de 507 CP si 520 Nm, preluat de la BMW M6.

Caroseria ultrausoara este in stil retro, iar raportul greutate – putere este ideal pentru performante precum acceleratia 0-100 km/ora in doar 3,9 secunde sau viteza maxima de 310 km/ora. Pentru a face fata acestor cerinte, suspensia este una speciala, priectata pentru a asigura stabilitatea necesara, caroseria este monococa din aluminiu, rezistenta la torsiune si cu un sistem de protectie la impact lateral, iar airbag-urile sunt cu deschidere in doua trepte.

Distribuie acest articol!