695 Tributo Ferrari, un FIAT 500 foarte nervos
09.09.2009
        
Distribuie acest articol!   

Abarth, filiala celor de la FIAT specializata in modele sportive, a pregatit pentru Salonul de la Frankfurt o editie limitata cu totul speciala, derivata din supermini-ul FIAT 500. Se numeste 695 Tributo Ferrari si este rod al colaborarii echipei Abarth cu cei de la Ferrari.

Dincolo traditionala culoare rosie a calutului cabrat, in care este vopsita caroseria, 695 Tributo Ferrari este un mic monstru, prin ceea ce ascunde sub capota. Motorul de 1,4 litri turbo a fost modifical, pentru a dezvolta 180 CP. Transmisia secventiala cu 6 rapoarte este si ea de inspiratie Ferrari, cu padele de comanda in jurul volanului.

Dupa cum dezvaluie publicatia Auto Express, suspensia si franele au fost si ele modificate, pentru a face fata unui comportament dinamic foarte apropiat de lumea curselor. Interiorul este tipic pentru celebrele supersportive realizate la Maranello: scaune imbracate in piele neagra, elemente din fibra de carbon si insertii vopsite in rosu. Deocamdata, Abarth n-a anuntat pretul acestei editii limitate.

Foto: Auto Express

Distribuie acest articol!