Citroen Revolte, un concept cu trimitere la legendarul 2CV

10 septembrie 2009, Sursa: CitroenVa mai amintiti simpatica maicuta, din seria filmelor cu Louis de Funes si echipa lui de jandarmi? Calugarita vitezomana pilota un Citroen 2CV, o adevarata legenda pe patru roti, al carei succs s-a datorat pretului abordabil si simplitatii constructive.

Citroen revine la filozofia 2CV, prin conceptul pe care il prezinta in premiera mondiala la Salonul de la Frankfurt. Imbracat intr-o caroserie adusa la zi, insa fara a pierde ceva din farmecul “bunicutei” 2CV, conceptul Citroen Revolte are un interior pe cat de simplu, pe atat de futurist. Are 4 locuri, iar accesul se face prin intermediul a 4 portiere, cu deschidere opusa, in stilul celor de la Rolls-Royce. Nu are consola centrala, iar bancheta din spate este de o simplitate uimitoare. In schimb, locurile din fata sunt desprinse parca dintr-o nava spatiala. Panoul de bord, cu un aspect la fel de avangardist, grupeaza comenzile pentru functiile esentiale.

Influenta stilului DS se regaseste la exterior, prin desenul calandrului, cu logo-ul integrat, in timp ce curbura spatelui este in inconfundabilul stil 2CV. Caroseria este vopsita in doua culori, violet si gri. Citroen nu a facut deocamdata nicio referire la motorizarea montata pe acest concept.