Citroen Revolte, un concept cu trimitere la legendarul 2CV
10.09.2009
        
Distribuie acest articol!   

Va mai amintiti simpatica maicuta, din seria filmelor cu Louis de Funes si echipa lui de jandarmi? Calugarita vitezomana pilota un Citroen 2CV, o adevarata legenda pe patru roti, al carei succs s-a datorat pretului abordabil si simplitatii constructive.

Citroen revine la filozofia 2CV, prin conceptul pe care il prezinta in premiera mondiala la Salonul de la Frankfurt. Imbracat intr-o caroserie adusa la zi, insa fara a pierde ceva din farmecul “bunicutei” 2CV, conceptul Citroen Revolte are un interior pe cat de simplu, pe atat de futurist. Are 4 locuri, iar accesul se face prin intermediul a 4 portiere, cu deschidere opusa, in stilul celor de la Rolls-Royce. Nu are consola centrala, iar bancheta din spate este de o simplitate uimitoare. In schimb, locurile din fata sunt desprinse parca dintr-o nava spatiala. Panoul de bord, cu un aspect la fel de avangardist, grupeaza comenzile pentru functiile esentiale.

Influenta stilului DS se regaseste la exterior, prin desenul calandrului, cu logo-ul integrat, in timp ce curbura spatelui este in inconfundabilul stil 2CV. Caroseria este vopsita in doua culori, violet si gri. Citroen nu a facut deocamdata nicio referire la motorizarea montata pe acest concept.

Distribuie acest articol!