Conceptul IBZ anticipeaza viitoarea versiune SEAT Ibiza ST
21.09.2009
        
Distribuie acest articol!   

Se numeste SEAT IBZ Concept si prefigureaza viitoarea versiune combi sau, ca sa fim exacti, ST (Sport Tourer) a mezinei constructorului spaniol. Modelul de serie este asteptat in cursul anului viitor, iar pana atunci SEAT a pregatit acest concept, dezvaluit cu ocazia Salonului de la Frankfurt.

In timp ce caroseria pare sa fie gata pentru productie, o serie de elemente sunt mai apropiate de un concept spectaculos, decat de un model popular, de serie. Grupurile optice cu LED-uri, jantele pe 19 inch, parasocurile sportive, cu evacuari integrate, interiorul cu materiale de foarte buna calitate, volanul sport si instrumentarul de bord high-tech sunt cateva dintre aceste elemente exclusiviste. La aspectul exterior atractiv al conceptului contribuie, alaturi de pavilionul din sticla, si manerele usilor din spate mascate in montant, in stilul celor de la Leon.

Volumul portbagajului este de 410 litri si poate fi marit prin rabatarea banchetei spate, podeaua fiind, si in acest caz, plata. Un spatiu suplimentar de depozitare este ascuns sub podea, pentru obiecte plate. Lungimea conceptului este de 4,22 metri – astfel, viitoarea versiune ST va fi cea mai lunga din familia Ibiza, probabil cu un surplus de 17 cm. Modelul de serie va fi prezentat la inceputul anului viitor, la Salonul de la Geneva.

Distribuie acest articol!