Ford a inceput productia la fabrica de la Craiova
08.09.2009
        
Distribuie acest articol!   

Astazi, primul Transit Connect, vehicul comercial usor, a iesit de pe linia de asamblare a noii fabrici Ford de la Craiova. “Ne aflam astazi in fata unui alt moment important pentru fabrica din Craiova, ceea ce demonstreaza ca Ford isi pastreaza promisiunea de a transforma aceasta uzina intr-un centru de productie de ultima generatie”, a declarat John Fleming, presedinte si CEO Ford Europa.

John Fleming a confirmat ca cel de-al doilea model care se va produce la Craiova, dupa Transit Connect, va fi un model de clasa mica. Noul model de clasa mica, care nu este nici Ford Fiesta, nici Ford Ka, este programat sa intre in productie in viitorul apropiat.

Conform anuntului Ford Europa de la inceputul acestui an, la Craiova va fi produs un motor avansat EcoBoost pe benzina, de mica capacitate. Calendarul inceperii productiei modelului de clasa mica si a motorului Ecoboost va fi anuntat ulterior. Odata ajunsa la capacitate de functionare maxima, fabrica de la Craiova va produce anual pana la 300.000 de vehicule si 300.000 de motoare si, totodata, va oferi locuri de munca pentru aproximativ 7.000 de persoane.

Primul model Transit Connect, care a iesit de pe linia de asamblare, va fi donat Spitalului Municipal din Craiova pentru a veni in sprijinul actiunilor ce le desfasoara in serviciul comunitatii locale. In plus, primul lot de vehicule Transit Connect asamblate la Craiova va pleca catre distribuitorii autorizati Ford din Romania. Pe termen mediu, Ford isi propune sa exporte majoritatea productiei de Transit Connect de la Craiova, in principal catre tarile din Europa Centrala si de Est.

Distribuie acest articol!