"Masina perfecta", desenata de dictatorul libian Gaddafi
03.09.2009
        
Distribuie acest articol!   

Se numeste Saroukh el-Jamahiriya (Racheta Libiana) si a fost desenata de liderul libian Muammar Gaddafi in persoana. Cu partea frontala ascutita si fara sa aiba prea multe lucruri in comun, la exterior, cu tendintele actuale in materie de design auto, automobilul este inzestrat cu un propulsor V6 de 230 CP. Lansarea a avut loc cu cateva zile in urma, cu ocazia unui summit al tarilor africane, gazduit de Libia.

Automobilul conceput de colonelul Gaddafi dispune de airbaguri si un "sistem electronic de aparare" care, conform unor oficiali de la Tripoli, il transforma in cel mai sigur autovehicul din lume. Sa fie acesta un motiv de ingrijorare pentru Volvo si ceilalti lideri in materie de siguranta la volan? Greu de crezut! Cert este insa ca Racheta Libiana a aparut ca un raspuns la numeroasele incidente sangeroase consumate pe soselele din aceasta tara.

Racheta a fost realizata de firma italiana Tesco TS, dupa schitele lui Gaddafi, in doar doua exemplare, iar acum se ia in calcul producerea ei in serie, la Tripoli. Este "masina perfecta", in viziunea controversatului sau creator, are lungimea totala de 5,5 metri si cantareste doua tone. Deocamdata este vorba doar de un prototip cu interior luxos, cu tapiterie din piele produsa in Libia, la un cost estimat de circa doua milioane de euro.

Foto: Autobild

Distribuie acest articol!