Oficial: Rolls-Royce Ghost, un Baby Phantom cu motor V12 Twin-Turbo
07.09.2009
        
Distribuie acest articol!   

Rolls-Royce a publicat primul set oficial de imagini cu noul Ghost, in perspectiva lansarii formale a acestui model, eveniment programat pentru saptamana viitoare, la Salonul de la Frankfurt. Supranumit Baby Phantom, avand in vedere ca este ceva mai mic decat binecunoscuta limuzina britanica, Ghost este aproape identic cu 200EX, conceptul prezentat in martie, la Salonul de la Geneva.

Cu o lungime de 5,399 mm si o greutate de 2.435 kg, Ghost este animat de un motor nou V12 twin-turbo de 6,6 litri cu injectie directa, ce frunizeaza puterea maxima de 570 CP la 5.250 rot/min si un cuplu de 780 Nm la doar 1.500 rot/min. Puterea este transferata la puntea spate prin intermediul unei transmisii automate ZF in 8 trepte, cu tehnologie shift-by-wire.

Cu deschiderea portierelor in sens invers, conform traditiei Rolls-Royce, Ghost ofera un interior spatios si luxos, cu materiale si finisaje de cea mai buna calitate. Spre deosebire de Phantom, Ghost este o limuzina gandita (si) pentru cel de la volan, in ideea ca nu trebuie utilizata neaparat cu sofer. Prin urmare, dotarile si confortul nu au ca proritate doar locurile de pe bancheta din spate.

Limuzina accelereaza de la 0 la 100 km/ora in doar 4,9 secunde si atinge o viteza maxima limitata electronic la 250 km/ora, cu un consum mediu de 13,6 litri / 100 km si emisii de CO2 de 317 grame / km. Pretul de plecare in Marea Britanie este anuntat la 191.000 euro, fara taxe si costuri de livrare. Va fi disponibila pe pietele europene pana la finele acestui an, iar in SUA si regiunea Asia Pacific isi va face debutul pana la mijlocul lui 2010.

Distribuie acest articol!