Volkswagen vrea sa cumpere SsangYong Motor
24.09.2009
        
Distribuie acest articol!   

Dupa preluarea Porsche, Grupul Volkswagen ar putea trece la o noua miscare strategica, prin preluarea constructorului sod-coreean SsangYong Motor. Detinut pana nu demult de compania chineza SAIC, cu care Volkswagen colaboreaza in cadrul unui joint venture (Shanghai VW), SsangYong traverseaza o perioada extrem de dificila.

Constructorul sud-coreean, cunoscut in Europa prin modelele SUV low cost, se afla in faliment si a fost confruntat recent cu o miscare violenta a salariatilor. Sute de muncitori au ocupat, anul acesta, fabrica SsangYong, oprind productia. In timpul conflictului, care a durat 77 de zile, au fost semnalate incidente intre grevisti si fortele de ordine. Greva a afectat grav vanzarile din primul semestru: doar 13.000 de unitati. SsangYong spera sa recupereze pierderile prin vanzarea, pana la finele anului, a 32.000 de unitati.

SsangYong incearca sa aplice un plan de relansare, iar unii analisti sunt de parere ca viitorul companiei ar putea fi promitator, daca se va ajunge la un acord privind preluarea de catre Volkswagen. Capacitatea de productie ar putea creste cu 25.000 de unitati anual, prin asimilarea unor noi modele de intrare in gama, pe care Volkswagen intentioneaza sa le lanseze pe pietele asiatice. De asemenea, aceasta preluare ar putea fi si in beneficiul productiei viitoarelor modele electrice de la VW.

Distribuie acest articol!