Duelul recordurilor, pe Valea Domanului
05.10.2009
        
Distribuie acest articol!   

Traseul de pe Valea Domanului, de langa Resita, un clasic al intrecerilor interne de viteza in coasta, a programat la finele saptamanii trecute doua noi etape de campionat, reunite sug genericul Cupa Resita.

Ziua de vineri (etapa a XI-a) a fost marcata de stabilirea unui nou record al traseului, performanta reusita de localnicul Lucien Hora: 1’48”025. Astfel, pilotul de la UCM Racing Team Resita este primul care a reusit sa coboare sub bariera psihologica de un minut si 50 de secunde pe traseul montan din Banat. Hora (pe un Ford Cosworth RS) a castigat etapa de vineri, fiind urmat pe podiumul de la Open de Silviu Dumitrescu (pe un monopost Dallara 394, cu 1’52”067) si Daniel Onoriu (Mitsubishi Lancer EVO 5, 1’52”198).

Recordul lui Hora avea sa stea in picioare doar pana duminica, pentru ca etapa a XII-a a fost adjudecata de Silviu Dumitrescu (foto), care a stabilit un nou record fabulos pe Valea Domanului: 1’47”920. Clasat al doilea duminica, Daniel Onoriu (1’48”254) a reusit sa-si adjudece titlul national pe 2009, primul din cariera. Lucien Hora a completat podiumul de duminica (1’49”149) si a ramas doar cu statutul primului pilot care a parcurs traseul de la Resita in mai putin de un minut si 50 de secunde.

Etapa de duminica a consemnat si un incident nedorit, iesirea in decor a lui Mircea Padurean, de la UCM Racing Team Resita, in prima urcare de recunoastere. Padurean a suferit o leziune la spate si va trebui sa stea imobilizat o perioada.

Foto: UCM Sport

Distribuie acest articol!