Jean Todt este noul presedinte FIA
23.10.2009
        
Distribuie acest articol!   

In cadrul alegerilor organizate astazi, la sediul Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), de la Paris, Todt a primit 135 de voturi, in timp ce contracandidatul sau, fosta mare glorie a raliurilor Ari Vatanen a primit doar 49 de voturi. Astfel, noul presedinte FIA este Jean Todt. Francezul il inlocuieste pe Max Mosley, care a ocupat aceasta functie incepand din 1993.

Considerat favorit la alegerile din acest an, Todt a fost si preferatul lui Max Mosley. De altfel, sustinerea fatisa a lui Mosley a da nastere la controverse, insa zarurile fusesera, practic, aruncate. Sustinut de majoritatea echipelor si pilotilor din Formula 1, precum si de majoritatea fanilor din lumea motorsportului, Vatanen n-a reusit sa invinga lobby-ul facut de fostul presedinte FIA, in favoarea lui Todt. Conform unor surse din anturajul FIA, asupra unor votanti s-au facut chiar presiuni pentru a-i da votul lui Jean Todt.

Todt vine la sefia FIA dupa o cariera de exceptie in sportul auto, intinsa pe mai multe decenii. A cunoscut succesul deplin in lumea curselor de anduranta, in WRC si in Formula 1, ca team manager. De numele sau se leaga o lunga perioada de glorie a celor de la Ferrari, cand Scuderia l-a avut pe Todt in functia de director, iar intr-unul dintre monoposturi pe inegalabilul Michael Schumacher.

Distribuie acest articol!