Lamborghini a deschis un centru de cercetari aerospatiale
07.10.2009
        
Distribuie acest articol!   

Se numeste Automobili Lamborghini Advanced Composite Structures Laboratory (ACSL) si este rezultatul colaborarii dintre constructorul italian de automobile, Universitatea din Washington, Administratia Federala pentru Aviatie din SUA si nu mai putin celebrul producator american de avioane Boeing. Scopul acestui centru de cercetare cu sediul in Statele Unite este de a prelua rezultatele cercetarii din domeniul aeronautic si astronautic, pentru a fi aplicate in productia de automobile supersport.

Lamborghini vizeaza folosirea, la urmatoarele sale modele, a unor materiale mai usoare, mai rezistente si mai versatile. In principal, este vizata fibra de carbon, un material foarte usor si extrem de rezistent, folosit pe scara larga in industria aeronautica, dar si in productia de automobile performante. ACSL se va concentra pe cercetarea acestui material, ideal ca inlocuitor al otelului, gratie greutatii si densitatii sale.

Folosirea fibrei de carbon contribuie in mod decisiv la scaderea greutatii totale a unui automobil si, implicit, la imbunatatirea raportului dintre putere si greutate. Lamborghini si-a propus sa foloseasca acest material la cat mai multe componente si sa simplifice pe cat posibil structura caroseriei. Nu in ultimul rand, acest centru de cercetare contribuie foarte mult la imaginea Lamborghini, ale carui modele au fost, adesea, asociate cu cele mai performante avioane de vanatoare.

Distribuie acest articol!