Primul magazin-service Premio greenfield din Romania, la Timisoara
02.10.2009
        
Distribuie acest articol!   

Goodyear Dunlop Tires Romania impreuna cu partenerul sau Dumivest a inaugurat la Timisoara primul magazin-service Premio greenfield din Romania. O constructie de la zero, rod al unei investitii intr-un concept de traditie in Europa, ii asteapta de acum pe banateni cu servicii de calitate, la cele mai inalte standarde. In sprijinul ideilor Premio de calitate, confort, siguranta si performanta a masinii prin aportul unui service de roti la standarde deosebite, SEAT a fost partener la evenimentul de lansare, participand la prima sesiune de teste Premio privind importanta presiunii in anvelope, atat pentru siguranta in traffic, cat si pentru consumul de combustibil.

Goodyear, unul dintre cei mai mari producatori de anvelope din lume, si-a extins activitatea din Romania cu un nou magazin-service Premio. Dumivest, partener al Goodyear Dunlop Tires Romania inca din 2005, a devenit partener francizat Premio si este prima firma din Romania care a imbratisat recentul concept de service si retail introdus anul acesta pe piata locala la un nivel extrem de amplu, realizand investitii de aproape o jumatate de milion de euro.

Pentru testele de accelerare si franare, un SEAT Leon Cupra de 240 CP, incaltat cu anvelope Dunlop SP 9000, a rulat mai intai cu o presiune in pneuri la standardul recomandat de producator de 2.4 bar pe fata si 2.2 bar pe spate, apoi cu o presiune cu 0.8 bar mai mica fata de specificatiile standard. Testele au relevat ca, pentru o franare de la 100 la 0 km/ora, o presiune mai mica cu 0,8 bar decat cea recomandata de producator mareste spatiul de franare cu 3,5 metri, in timp ce pentru o franare de la 60 la 0 km/ora, aceeasi presiune necesita un spatiu de franare cu aproximativ 1,5 m mai mare. Tendinta conducatorilor auto este, in genere, aceea de a amana verificarea nivelului presiunii in anvelopa, ajungand sa ruleze cu masina pe care o conduc sub nivelul specificatiilor date de producator. Testele de accelerare si franare efectuate in cadrul evenimentului de lansare Premio Dumivest au pus in evidenta faptul ca neglijarea controlului presiunii in anvelope duce la un risc sporit de accidente cu impact considerabil.

Pentru testele de consum, un SEAT Ibiza de 1.4 litri pe benzina a pus in evidenta faptul ca rularea cu o presiune mai mica cu 0.8 bar in anvelope fata de specificatiile producatorului da un consum cu o valoare intre 1,5 litri si 2 litri mai mare la 100 km parcursi. Ibiza 1.4 de 85 CP a rulat echipata cu anvelope anvelope Dunlop SP Sport 01 cu dimensiuni de 185/60 15. In cazul unor autoturisme cu motor cu cilindree mai mare, care ruleaza pe anvelope mai late, surplusul rularii cu o presiune neadecvata in pneuri va creste si mai mult consumul de combustibil la aceiasi 100 km parcursi.

„Suntem incantati de parteneriatul pe care l-am realizat cu Goodyear Dunlop Tires Romania pentru lansarea Premio Dumivest. Am venit in sprijinul ideii de 101% satisfactie pentru clientul final, ceruta de standardele de calitate Premio cu convingerea ca astfel de standarde sunt mai mult decat necesare pentru performanta masinilor noastre. Testele realizate au fost cat se poate de relevante in acest sens, subliniind inca o data importanta unui service de roti adecvat pentru o rulare la parametri optimi in conditii de siguranta si consum scazut in trafic”, a subliniat Cosmin Corla, director de vanzari al Todorut International – SEAT Timisoara.

Situat pe Soseaua Calea Buziasului nr.130 din Timisoara, Premio Dumivest ofera conducatorilor auto o gama variata de anvelope si accesorii, serviciile auto acoperind atat serviciile de montare si demontare anvelope, cat si servicii de geometrie si directie. Magazinul-service Premio inaugurat acum in Timisoara are o suprafata de 380 mp, cu  un showroom supraetajat si 4 rampe de lucru, in care sunt asigurate servicii de vanzare si service roti la standarde de inalta calitate si cu maxim de eficienta. 

Premio Dumivest este al cincelea magazin-service Premio inaugurat anul acesta in Romania si al optulea din cele doua tari gestionate prin Goodyear Dunlop Tires Romania. Alte trei magazine-service cu conceptul european Premio vor urma sa fie deschise pana la sfarsitul acestui an in Romania si alte doua in Bulgaria.

Distribuie acest articol!