WRC: Un nou titlu la constructori, pentru Citroen
05.10.2009
        
Distribuie acest articol!   

Echipa Citroen Total a dominat Raliul Spaniei si a reusit a treia clasare pe primele doua locuri intr-un raliu din acest sezon. In urma celei de-a sasea victorii din acest sezon, Sebastien Loeb si Daniel Elena s-au apropiat la un singur punct de liderul la zi in clasamentul pilotilor, Mikko Hirvonen, in timp ce Dani Sordo si Marc Marti, care au terminat pe locul secund, au adunat suficient de multe puncte pentru ca Citroen sa castige cel de-al cincilea titlu mondial la constructori in Campionatul Mondial de Raliuri. Titlul pilotilor se va decide in ultima etapa a sezonului, Raliul Marii Britanii (23-25 octombrie).

Echipa Citroen Total a inceput perfect Raliul Spaniei din 2009. Dupa un parcurs fara greseala, Dani Sordo si Marc Marti s-au instalat pe prima pozitie, spre incantarea fanilor locali, in timp ce Sebastien Loeb si Daniel Elena au termninat ziua pe locul secund. Ziua a doua a decurs in aceleasi conditii, singura diferenta fiind ca, la final, Sebastien Loeb si Daniel Elena au trecut pe prima pozitie cu un avans de aproape doua secunde fata de Dani Sordo si Marc Marti. Mikko Hirvonen, rivalul in lupta pentru titlul pilotilor, se afla pe trei, la 48,5 secunde in spatele liderului.

Dani Sordo a inceput ziua a treia cu cel mai bun timp pe PS13 (Riudecanyes). Sebastien Loeb a fost cel mai rapid pe proba La Serra d’Almos (PS15) si a ajuns in primul parc de service al zilei cu un avantaj de 2,3 secunde fata de urmatorul clasat. In final, trecerea pe ultima bucla din ziua a treia, nu a avut nicio influenta asupra clasamentului general, iar Sebastien Loeb si Daniel Elena si-au trecut in cont a 53-a victorie din cariera.

„In urma ajutorului oferit de Dani si Marc, Seb si Daniel se pot concentra asupra unui singur lucru in Raliul Marii Britanii, si anume acela de a termina inaintea lui Mikko Hirvonen si de a castiga cel de-al saselea titlu mondial la piloti”, a declarat, la final, Olivier Quesnel, directorul Citroen Racing.

Raliul Spaniei 2009 – clasament general final (etapa a 11-a din 12):
1. Loeb – Elena (Citroen C4) 3h22’14’’7
2. Sordo – Marti (Citroen C4) +12’’0
3. Hirvonen – Lehtinen (Ford Focus) +54’’1
4. P. Solberg – Mills (Citroen C4) +1’12’’4
5. Ogier – Ingrassia (Citroen C4) +1’41’’6
6. Latvala – Antilla (Ford Focus) +2’49’’8
7. Wilson – Martin (Ford Focus) +7’15’’5
8. Villagra – Perez Companc (Ford Focus) +8’28’’1

Clasament provizoriu piloti:
1. M. Hirvonen 84 p.
2. S. Loeb 83 p.
3. D. Sordo 58 p.

Clasament provizoriu constructori:
1. Citroen-Total 151 p.
2. Ford 130 p.
3. Stobart 74 p.

Distribuie acest articol!