Audi A5 Coupe, cel mai frumos automobil desenat de Walter de Silva
04.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

Editia 2010 a “Oscarului german pentru design”, cel mai prestigios trofeu acordat in Germania, in acest domeniu, va reveni noului Audi A5 Coupe. Este o noua incununare a succesului de care se bucura creatorul acestui automobil si unul dintre cei mai apreciati designeri auto din lume, celebrul Walter de Silva. Festivitatea de acordare a premiului va avea loc anul viitor, pe 12 februarie, in cadrul ceremoniei de deschidere a unui celebru targ de specialitate, gazduit de Frankfurt.

Walter de Silva este designer sef la Grupul Volkswagen din 2007, dupa ce fusese responsabil cu designul pentru marca Audi. Reputatul designer italian spune despre Audi A5 Coupe: “este cel mai frumos automobil pe care l-am desenat vreodata" si crede ca va deveni un model emblematic in ceea ce priveste designul. Noul A5 continua traditia Audi in categoria modelelor in doua usi, sport/touring coupe, de la Audi.

In privinta stilului, de Silva (foto) a declarat ca a urmarit integrarea noului limbaj de design progresiv, care caracterizeaza in prezent marca Audi. Cu o silueta joasa si sportiva, masina este in acelasi timp sportiva, puternica, sofisticata si eleganta. Are linii, suprafete si proportii armonioase si pastreaza o eleganta clasica, fara sa fie agresiva si aroganta.

De la lansarea oficiala din iunie 2007 si pana in septembrie 2009, Audi a vandut circa 112.000 de exemplare, ceea ce dovedeste ca piata a primit foarte bine acest coupe. Cele mai importante vanzari pentru Audi A5 Coupe s-au inregistrat in Germania, SUA, Marea Britanie, Franta si Italia.

Distribuie acest articol!