Campionii iau startul la Sibiu Rally Show
12.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

Cei mai buni piloti din Campionatul National de Raliuri vor lua startul sambata, 14 noiembrie, de la ora 10,30, la Sibiu Rally Show 2009.  La startul editiei din acest an, care se va desfasura pe pista de rally cross de la Sibiu, vor fi, cel putin, sapte campioni.

Sibiu Rally Show 2009 este o competitie similara cu celebra Cursa Campionilor. Manu Mihalache, campionul editiei din 2008, Gergo Szabo, noul campion national, Alin Marginean, noul campion national la grupa H, Edwin Keleti, noul campion la grupa A, si Marco Tempestini, campionul Cupei Europei de Est la raliuri, sunt cinci dintre campionii care vor face spectacol la Sibiu Rally Show. In plus, Victor Ponta, copilotul lui Edwin Keleti si campion national la grupa A, va lua si el startul ca pilot in competitia de la Sibiu, iar Octavian Tarnovean, campionul competitiei de Slalom Paralel la juniori va concura la grupa N.

Pana acum pe lista de start sunt 11 piloti la grupa N – Gergo Szabo, Catalin Cismaru, Manu Mihalache, Alin Marginean, Laszlo Tamas, Valentin Porcisteanu, Octavian Tarnavean, Bogdan Marisca, Marco Tempestini, Octavian Popa si Victor Dimitriu, si 11 piloti la grupa A – Radu David, Alex Filip, Edwin Keleti, Victor Ponta, Cristian Szabo, Aurelian Andronache, Bogdan Samoila, Florinel Tincescu, Lucian Sauciuc, Lorincz Borbely si Mihu Catalin. „Inscrierile sunt deschise pana vineri asa ca ma astept ca la start sa fie si mai multi piloti din campionatul intern. Sunt sanse destul de mari ca la start sa apara si cativa piloti straini, dar deocamdata nu este inca nimic sigur. Chiar si fara ei, sunt convins ca Sibiu Rally Show va fi si anul acesta un eveniment extrem de spectaculos”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

La editia din acest an va lua startul si sibianul Radu David, un pilot de doar 14 ani, care a terminat pe locul 3 in clasamentul juniorilor in competitia de Slalom Paralel. „Sunt foarte emotionat si deabia astept sa concurez sambata. Aceasta este cea mai importanta competitie din cariera mea de pana acum si voi face totul ca sa obtin un rezultat cat mai bun”, a spus Radu David, care nu dispune de o masina de grupa A, dar care va lua startul la aceasta grupa cu un Volkswagen Golf 2, aceeasi masina cu care concureaza si in Campionatul de Slalom Paralel. „Radu David a primit un wildcard din partea organizatorului si va putea concura la grupa A cu masina pe care o are. Este un pilot foarte tanar si cred ca merita aceasta sansa”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Show. In plus, tot la grupa A va lua startul si Florinel Tincescu, un pilot de 16 ani, care a terminat pe locul secund in clasamentul juniorilor in competitia de Slalom Paralel.

Distribuie acest articol!