Celebra marca De Tomaso se relanseaza

24 noiembrie 2009Gian Mario Rossignolo, fost responsabil pe partea de marketing la FIAT si fost presedinte la Telecom Italia, este cel care si-a propus sa readuca la viata marca de automobile De Tomaso. In varsta de 79 de ani, Rossignolo nu este la prima tentativa de acest fel, pentru ca a mai incercat sa relanseze, cu 15 ani in urma, brandul Isotta Fraschini. Atunci n-a avut succes…

Planurile lui Rossignolo prevad aparitia a nu mai putin de trei modele, incepand din 2011. Este vorba de automobile de top, din punct de vedere al calitatii si performantelor – un crossover, un sedan de lux si un coupe, toate folosind caroserii din aluminiu. Volumul anual de productie este previzionat la 8.000 de exemplare. Primul dintre noile modele De Tomaso ar urma sa-si faca debutul mondial la editia 2011 a Salonului de la Geneva. Pentru urmatorii patru ani, investitia se va ridica la 116 millioane de euro.

De Tomaso este o marca legendara de automobile sport din Italia, in voga prin anii 60 si 70 ai secolului trecut. Si-a incetat activitatea in 2004, din cauza dificultatilor fianciare. Ultimul model produs a fost De Tomaso Guara (foto). Mario Rossignolo a cumparat marca si a semnat deja un acord preliminar pentru inchirierea uzinei Pininfarina de la Grugliasco, de langa Torino.