Celebra marca De Tomaso se relanseaza
24.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

Gian Mario Rossignolo, fost responsabil pe partea de marketing la FIAT si fost presedinte la Telecom Italia, este cel care si-a propus sa readuca la viata marca de automobile De Tomaso. In varsta de 79 de ani, Rossignolo nu este la prima tentativa de acest fel, pentru ca a mai incercat sa relanseze, cu 15 ani in urma, brandul Isotta Fraschini. Atunci n-a avut succes…

Planurile lui Rossignolo prevad aparitia a nu mai putin de trei modele, incepand din 2011. Este vorba de automobile de top, din punct de vedere al calitatii si performantelor – un crossover, un sedan de lux si un coupe, toate folosind caroserii din aluminiu. Volumul anual de productie este previzionat la 8.000 de exemplare. Primul dintre noile modele De Tomaso ar urma sa-si faca debutul mondial la editia 2011 a Salonului de la Geneva. Pentru urmatorii patru ani, investitia se va ridica la 116 millioane de euro.

De Tomaso este o marca legendara de automobile sport din Italia, in voga prin anii 60 si 70 ai secolului trecut. Si-a incetat activitatea in 2004, din cauza dificultatilor fianciare. Ultimul model produs a fost De Tomaso Guara (foto). Mario Rossignolo a cumparat marca si a semnat deja un acord preliminar pentru inchirierea uzinei Pininfarina de la Grugliasco, de langa Torino.

Distribuie acest articol!