Cum iesi dintr-un Mercedes SLS AMG, in caz de rasturnare
18.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

Noul “Gullwing” de la Mercedes-Benz, SLS AMG, se bucura de o atentie deosebita in aceasta perioada, din partea presei auto de pretutindeni. Firesc, avand in vedere ca este cea mai spectaculoasa noutate Mercedes din ultimii ani.

Printre numeroasele prezentari video ale noului coupe se regaseste si cea de mai jos, care evidentiaza siguranta oferita pasagerilor, la bordul acestui supercar. Daca in cazul impactului frontal socul este absorbit exemplar, cel putin la fel de interesant de urmarit este cum se comporta SLS AMG in cazul unei rasturnari.

Fiind vorba de un model ale carui usi tip “fluture” au balamalele amplasate pe pavilion, intrebarea pe care si-au pus-o multi a fost legata de solutia aplicata de Mercedes pentru deschiderea usilor intr-o astfel de situatie, cand, teoretic, ele devin inoperabile. Constructorul german a proiectat un ingenios sistem de eliberare a pasagerilor, prin deschiderea fortata a usilor. Astfel, usile sunt deschise printr-o mica “detonare” si asigura exacuarea pasagerilor fara probleme.

Este o noua solutie inedita, care ne reaminteste de arcul de securitate pentru modelele cabrio, cu declansare automata in caz de rasturnare, o alta inventie marca Mercedes. Cum spuneam, filmul de mai jos este realizat la testele de impact cu SLS AMG, iar deschiderea usilor in caz de rasturnare este prezentata in partea a doua.

Distribuie acest articol!