Dealerii auto accelereaza puternic pe segmentul second hand
18.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

Cota de piata a dealerilor auto in piata de masini second hand a crescut cu aproape 20% fata de anul trecut, dupa ce scaderea vanzarilor de masini noi, aflate la jumatate fata de anul trecut, i-a impins pe acestia sa puna din ce in ce mai mult accent pe comertul cu autoturisme second hand, conform Money Express.

”Daca anul trecut dealerii aveau o cota de piata de 5-10% din piata second hand, anul acesta ei vor ajunge sa controleze 30-35%”, spune Miodrag Stanoievici, directorul general al Tiriac Autorulate, divizie a Tiriac Auto, care se ocupa cu retailul de masini second hand. Aceasta in contextul in care in primele 10 luni din 2009 s-au inmatriculat 180.000 de masini rulate, adica dublu fata de numarul de automobile noi (96.000). “Oamenii au in continuare nevoie sa se miste,  doar ca nu mai au bani si n-au acces la finantare”, spune Sorin Iacob, director al companiei de consultanta auto Eurotax Glass’s, explicand apetitul crescut al clientilor pentru second hand.

Dar schimbarile nu se sfarsesc aici. Potrivit surselor din piata, daca pana anul trecut 95% dintre clientii acestei piete erau persoane fizice, acum ponderea lor a scazut la 70% – restul fiind companii.

Distribuie acest articol!