Este oficial: firmele se pot inscrie in Programul Rabla
10.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

A fost publicata in Monitorul Oficial modificarea referitoare la posibilitatea ca persoanele juridice sa cumpere autoturisme si autoutilitare usoare noi, prin intermediul Programului Rabla. In termen de 10 zile de la aparitie vor fi modificate si instructiunile de aplicare a respectivei ordonante.

In actul normativ se face referire si la tichetul valoric, un documentul a carui valoare nominala reprezinta echivalentul primei de casare. Printr-un ordin comun al ministrului mediului si ministrului finantelor vor fi reglementate modelul, procedura de confectionare, eliberare si valabilitatea acestor tichete.

Din 2010, atat persoanele fizice, cat si cele juridice vor putea duce la casare pana la trei masini vechi (echivalentul a 11.400 lei, pe tichete valorice), prima pe care o vor folosi la cumpararea unui automobil nou.

Pana la finele lunii octombrie, in cadrul etapei a treia a Programului rabla 2009 au fost scoase din uz 5.084 de masini vechi, date la schimb. Pana la 11 decembrie, cand programul urmeaza sa se incheie, mai sunt disponibile 23.445 de locuri.

Reprezentantii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA) au declarat ca acest program ar trebui continuat in urmatorii ani, iar editia 2010 ar trebui sa inceapa inca din luna ianuarie. Intr-o vizita efectuata recent, la Dacia Pitesti, presedintele Traian Basescu a declarat ca Programul Rabla trebuie sa demareze inca din primele zile ale lui 2010.

Foto: Dacia

Distribuie acest articol!