Formula 1: Mercedes a cumparat echipa Brawn GP
17.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

De ceva vreme, informatia conform careia Mercedes ar intentiona sa participe in F1 cu propria echipa era tot mai vehiculata. Acum a sosit si confirmarea, data de chiar presedintele Daimler si Mercedes-Benz Cars, Dieter Zetsche. Constructorul german a achizitionat, impreuna cu fondul Aabar Investments din Emiratele Arabe, care detine 10% din Daimler, 75% din echipa Brawn GP, campioana mondiala en titre in Marele Circ.

Fabrica Brawn GP de la Brackley va fi folosita drept cartier general al noii echipe. Ross Brawn va ramane in pozitia de team principal, secondat de Nick Fry si ceilalti apropiati ai sai. Motorul cade in sarcina celor de la Mercedes Benz High Performance Engines, iar echipa va fi coordonata de Mercedes-Benz Motorsport, in frunte cu Norbert Haug.

Asadar, Mercedes isi atinge obiectivul de a participa sub nume propriu in cea mai importanta si mediatizata competitie auto din lume. "Sagetile argintii" vor reveni la cel mai inalt nivel, prin rebotezarea Brawn GP in Mercedes Grand Prix, incepand cu sezonul viitor. Manevra celor de la Mercedes da peste cap relatia acestora cu McLaren, team cu care colaborau din 1995. Mercedes le multumeste calduros celor de la McLaren, carora le va furniza in continuare motoare, pana in 2015. De asemenea, cele 40% din McLaren, detinute de Mercedes, vor fi rascumparate pana la finele anului 2011.

Mai ramane de aflat pe cine se va baza noua echipa Mercedes GP. Deocamdata nu s-a spus nimic oficial, insa exista informatii ca Nico Rosberg va veni la Mercedes. In ceea ce-l priveste pe Jenson Button, plecarea acestuia la McLaren este data ca sigura.

Distribuie acest articol!