Gama MINI se va extinde, in urmatorii ani
03.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

Mult asteptatul Countryman, primul crossover de la MINI, isi va face aparitia pe piata in primul trimestru al anului viitor. Noutatile MINI vor continua cu alte noi modele, cei de la BMW avand planuri mari cu celebra marca britanica, la jumatate de secol de la aparitia acesteia.

Se pare ca apetitul pentru modele cu tractiune integrala se va materializa printr-un nou model, al carui concept ar urma sa fie dezvaluit la unul din marile saloane auto din 2010. Folosind platforma de la Countryman, al doilea crossover va fi mai mare, cu 4 usi. Se pare ca va fi o reinterpretare moderna a vechiului Mini Moke, descris de unii ca un Jeep Wrangler in miniatura.

In privinta celor doua prototipuri prezentate de MINI la editia din acest an a Salonului de la Frankfurt, Coupe Concept si Roadster Concept (foto), acestea au primit unda verde pentru intrarea in productie. Sunt asteptate pe piata in 2012, iar la un an dupa este programat schimbul de generatie pentru modelul de baza. Va fi a doua revizuire majora pentru MINI, din punct de vedere stilistic si mecanic, de la preluarea marcii de catre BMW, in 2001. Cu aceasta ocazie  sunt de asteptat noutati importante si in privinta motorizarilor, inclusiv introducerea unui propulsor in 3 cilindri.

Distribuie acest articol!