Iata noul BMW Seria 5!
23.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

BMW a prezentat, in aceasta seara, in premiera mondiala, primele informatii si imagini cu noua generatie Seria 5. La prima vedere, noul sedan se remarca prin capota compartimentului motor lunga si neteda, consolele fata si spate scurte si pavilionul arcuit, in stil coupe. La acestea se adauga cel mai lung ampatament din segment si proportiile echilibrate. La interior, functiile moderne si ambianta superioara se imbina intr-un stil inconfundabil al marcii. Orientarea clara spre conducator a panoului de bord este un alt element definitoriu BMW.

Cele mai avansate tehnologii de transmisie si suspensie asigura o sportivitate fara precedent si un nivel ridicat de confort. In acelasi timp, sistemul optional Dynamic Driving Control (Controlul Dinamic al Transmisiei) permite celui de la volan sa regleze suspensia individual, in functie de stilul de condus si conditiile de drum. Noul BMW Seria 5 Sedan este disponibil cu Adaptive Drive,  Dynamic Damper Control (Control Dinamic al Amortizoarelor) si Dynamic Drive Stability Control (Control Dinamic al Stabilitatii Transmisiei), precum si Integral Active Steering (Directie Integral Activa).

Noua generatie Seria 5 Sedan isi face debutul cu un motor cu 8 cilindri si trei versiuni cu 6 cilindri – toate pe benzina -, precum si cu doua variante diesel, cu 6 cilindri. Gama va fi completata de un propulsor turbodiesel cu 4 cilindri, cu carterul din aluminiu si injectie directa common rail. Puterea maxima in acest caz, de 184 CP, face ca BMW 520d, echipat standard cu functia Auto Start Stop, sa fie noul punct de reper in acest segment. Consumul mediu de combustibil in ciclul de testare EU5 este de 5,0 litri la 100 km. Varful de gama BMW 550i va fi echipat cu un motor cu 8 cilindri, ce dispune de tehnologia BMW TwinPower Turbo si High Precision Injection, pentru un maxim al puterii de 407 CP.

Tehnologiile BMW EfficientDynamics sunt prezente in dotarea standard in combinatii potrivite pentru fiecare model, nelipsind Brake Energy Regeneration (recuperarea energiei franelor), indicator al punctului de schimbare a vitezelor, control activ al flapsurilor si operarea inteligenta a unitatilor auxiliare electrice, ce include un compresor decuplabil pentru aerul conditionat. In cele din urma, constructia inteligenta ultra-usoara este asigurata de caracteristici precum usile, capota compartimentului motor, panourile laterale fata si componentele suspensiei realizate din aluminiu.

Sistemele de asistare a conducatorului includ Parking Assistant (asistare la parcare), Surround View (vedere panoramica), avertizare de coliziune cu actionare a franelor in combinatie cu Active Cruise Control (tempomat activ) si Stop & Go, dar si noul Speed Limit Device (dispozitiv de limitare a vitezei). Alte caracteristici disponibile sunt Lane Change Warning (avertizare la schimbarea benzii), Lane Departure Warning (avertizare la parasirea sensului), Speed Limit Info (informatii despre limita de viteza legala pentru tronsonul curent de drum), Head-Up Display, BMW Night Vision cu detectare a persoanelor si camera de supraveghere.

De-a lungul celor cinci generatii ale modelului, vanzarile totale ale BMW Seria 5 au ajuns la peste 5,5 milioane de unitati. Acum, noul model se bazeaza pe o arhitectura a automobilului ce a fost prezentata in premiera la varful de gama BMW Seria 7. Productia comuna a BMW Seria 5 Sedan si BMW Seria 7 la uzina BMW din Dingolfing, impreuna cu utilizarea intensiva a componentelor comune, asigura o productie deosebit de eficienta cu un standard ridicat al calitatii si impune o noua referinta pentru piata premium. In Romania noul model este programat sa-si faca debutul in prima parte a anului viitor, odata cu lansarea europeana.

Atasate la acest articol, imaginile si comunicatul de presa integral, difuzate de BMW Group Romania cu ocazia lansarii noii generatii BMW Seria 5.

Fisiere atasate

BMW_Seria_5

Distribuie acest articol!