Mercedes SLS AMG: de la 149.000 euro, fara taxe
15.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

Incepand de la mijlocul acestei luni, noul coupe Mercedes SLS AMG este disponibil la comercializare, primele livrari fiind anuntate pentru primavara anului viitor. In Germania, pretul anuntat (cu TVA 19%) este de 177.310 euro, ceea ce inseamna ca pretul unui SLS AMG fara taxe pleaca de la 149.000 de euro.

Lista de optionale este lunga si cu preturi pe masura. Cei care opteaza pentru frane ceramice, de pilda, trebuie sa plateasca 9.500 de euro, in timp ce kit-ul de suspensii dure ajunge la 1.200 euro. Volanul imbracat in piele Alcantara costa 400 de euro, vopseaua argintie ajunge la 10.000 de euro, iar nuanta gri Monza costa 3.250 euro! Interiorul in piele in doua tonuri costa 3.500, pachetul din fibra de carbon pentru interior mai adauga 3.500 de euro, iar sistemul surround Bang & Olufsen BeoSound are pretul de lista de 5.900 euro. Toate aceste preturi sunt fara taxe.

In alta ordine de idei, in presa de specialitate se vorbeste, in ultima vreme, despre o versiune mai scurta a lui SLS, care va extinde gama AMG cu un concurent direct pentru Porsche 911. Va avea aceeasi arhitectura, cu usi "fluture" si ar urma sa foloseasca tot un propulsor V8, insa intr-o varianta economica. Adica doar 4 din cei 8 cilindri vor functiona in regim urban. In general, aceasta versiune mai mica se vrea a fi un SLS mult mai abordabil, ca pret. Aparitia versiunii "economice" ar urma sa se produca peste 5 ani.

Revenind la proaspat lansatul SLS AMG, Mercedes lucreaza la o versiune cu propulsie electrica. Pana la aparitia acesteia, pentru anul viitor ese asteptata varianta cabrio, care va fi dezvaluita, cel mai probabil, in toamna, la Salonul de la Paris.

Distribuie acest articol!