Renault relanseaza marca Gordini
11.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

Modelele sport compacte din gama Renault vor avea, in curand, si versiuni Gordini. Constructorul francez a decis sa revitalizeze celebra marca sportiva, in mare voga cu cateva decenii in urma. Vor fi versiuni "’Chic et Sport" – ca sa-i citam pe cei de la Renault – care se vor distinge la exterior in primul rand prin traditionala culoare albastra, strabatuta de cele doua dungi albe.

Primul model Renault din noua era Gordini va fi mezina Twingo Gordini R.S., care va fi dezvaluita pe 25 noiembrie, la showroom-ul Renault de pe Champs Elysees din Paris, in cadrul expozitiei intitulate Craciunul in albastru. Comercializarea va incepe in primavara lui 2010, iar urmatorul model din noua gama Gordini va fi Clio Gordini R.S.

De-a lungul a doua decenii, Amedee Gordini a produs circa 200.000 de exemplare Renault, cel mai cunoscut model fiind R8 Gordini (foto). A fost apreciat in primul rand de clientela tanara si a avut o cariera de exceptie atat in curse, cat si pe marele ecran, condus de vedetele vremii, precum Romy Schneider, Alain Delon sau Lino Ventura. Acum, misiunea de a reinventa brandul Gordini prin remodelarea unor modele Renault deja existente a cazut pe umerii celor de la Renault Sport Technologies, experti in activitatea Renault din motorsport.

Distribuie acest articol!