Semnale pentru armonizarea vitezei maxime pe autostrazile europene
07.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

Conform unui sondaj realizat de compania Ineas, un procent deloc neglijabil al automobilistilor intervievati s-au declarat de acord cu marirea vitezei maxime de rulare pe autostrazile din Europa. Ineas, una dintre cele mai mari companii de asigurare care opereaza pe internet, a realizat un chestionar adresat unui esantion reprezentativ de 8.000 de respondenti, dintre clientii sai din 4 tari europene – Franta, Germania, Olanda si Spania.

Peste 20% dintre respondentii din Franta s-au declarat de acord cu marirea vitezei maxime admise pe autostrazi. Spanioii s-au aratat de acord cu aceasta idee intr-un procent de 32, iar olandezii, de 27 (in aceste tari, limita este de 120 km/ora).

Acelasi sondaj a mai aratat ca cei mai multi automobilisti (90% dintre cei care au raspuns) ar dori o armonizare a legislatie in ceea ce priveste viteza maxima pe autostrazi. In Germania, singura tara din lume in care, pe anumite portiuni, nu exista o limita maxima de rulare impusa prin lege, doar 76% dintre respondenti s-au aratat de acord cu ideea armonizarii la nivel continental.

Distribuie acest articol!