Si Toyota se retrage din Formula 1
04.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

Dupa Honda (anul trecut), BMW (la finele actualului sezon) si furnizorul de pneuri Bridgestone (dupa sezonul 2010), un alt nume mare din industria auto, Toyota spune adio Marelui Circ. Desi intentia celor de la Toyota era sa ramana in Formula 1 cel putin pana in 2012, decizia este cu efect imediat.

Anuntul a fost facut oficial astazi, intr-o conferinta de presa, de catre presedintele constructorului nipon, Aiko Toyoda, si Tadashi Yamashina, seful echipei de Formula 1. Din cauza dificultatilor economice cu care se confrunta, cei de la Toyota considera ca retragerea din Formula 1 este cea mai buna solutie.

Ramane de vazut ce efecte va avea aceasta retragere, avand in vedere ca team-ul Toyota a semnat Acordul Concorde, o intelegere care ii obliga sa participe in Marele Circ pana la finele sezonului 2012. Cel mai probabil, retragerea in avans va obliga gigantul japonez la plata unor despagubiri. Toyota a intrat in Formula 1 in anul 2002 si nu a reusit sa castige nicio cursa din cele 139 disputate pana acum.

Distribuie acest articol!