Viitorul Peugeot 508, un inlocuitor pentru doua modele
21.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

Presa auto din Franta vorbeste deja despre inlocuitorul modelului Peugeot 407, care ar trebui sa-si faca aparitia, in versiune Prologue (concept apropiat de modelul de serie), la editia de anul viitor a Salonului de la Paris. Surpriza consta in numele acestuia: nu va fi 408, cum indica logica, ci… 508! Comercializarea pe piata europeana este asteptata abia in anul 2011.

De ce a optat Peugeot pentru aceasta "numerotare" aparent nefireasca? Pur si simplu pentru ca 508 nu va inlocui una, ci doua familii de modele din actuala gama: 407 si 607. Despre retragerea definitiva a navei amiral 607 se stia deja, insa acum avem un indiciu important: prin prisma numelui, este de asteptat ca viitorul model sa fie, ca dimensiuni, undeva intre cele doua game si, totodata, acesta va deveni noul varf de lance al "leului" francez.

In presa auto din Hexagon se mai vorbeste despre nu mai putin de 6 noi modele pe care Peugeot le are in lucru, la ora actuala, in diferie stadii de dezvoltare. Pe platforma viitorului 508 se lucreaza si la un crossover, care va fi versiunea Peugeot a viitorului DS5 de la Citroen, un coupe crossover cu 4 usi, cu motorizare hibrida – diesel. Si totusi, Peugeot va avea si un model denumit 408, pe care il va comercializa numai in afara Europei, in special in China, unde constructorul francez are planuri mari pentru viitor.

Distribuie acest articol!