Audi A1 - start in campania de teasing
15.12.2009
        
Distribuie acest articol!   

“Cu A1 deschidem un nou drum in lumea automobilelor premium si vrem sa repetam succesul pe care l-am inregistrat cu A3, in segmentul compactelor”, spune Rupert Stadler, presedintele Consiliului Director de la Audi. Noul model mini de la Audi va debuta in primavara anului viitor, la Salonul de la Geneva. In perspectiva premierei mondiale, constructorul din Ingolstadt a demarat deja campania de de teasing.

Primele inregistrari video ne prezinta un artist graffiti care deseneaza noul A1 pe un zid, dar si o discutie intre designerii Dany Garand si Stefan Sielaff. Conceptele care au prefigurat viitoarea mezina a gamei Audi au fost studiul Metroproject Quattro (3 usi), in 2007, urmat A1 Sportback Concept, prezentat la Salonul de la Paris, din 2008. Este de asteptat ca versiunea de serie sa fie foarte apropiata de aceste concepte.

Cei de la Audi spun ca toate calitatile Audi se vor reuni intr-un model a carui lungime este sub 4 metri. Din punct de vedere tehnic, este de asteptat ca A1 sa preia platforma mecanica de la noul Volkswagen Polo. Mai lung si mai lat decat binecunoscutul MINI, Audi A1 va fi echipat cu motoare in 4 cilindri, diesel si pe benzina, inclusiv noile generatii TSI de 1,2 si 1,4 litri. Pentru inceput va fi disponibila versiunea in 3 usi, insa cea cu 5 usi isi va face aparitia la scurt timp dupa debutul modelului. Ramane de vazut daca vor exista si versiunile cabrio si S1.

Distribuie acest articol!