Audi va ataca, in urmatorii ani, segmentul mini
08.12.2009
        
Distribuie acest articol!   

Cel mai mic model Audi va intra pe piata pana la sfarsitul anului 2010 si va fi prezentat cu ocazia viitoarei editii a Salonului Auto de la Paris. Audi A1 (foto) va prelua mai multe elemente de la actualul Volkswagen Polo, proaspat castigator al titlului Masina Anului 2010 in Europa.

Mai multe motoare vor fi imprumutate de la noul Polo, dar in acelasi timp vom vedea si noi propulsoare, lansate impreuna cu A1. In privinta celor pe benzina, va fi cel de 1.2 litri de 104 CP si cel de 1.4 litri de 122 si 170 CP. Oferta diesel va avea la baza motorul de 1.6 litri de 75, 90 si 105 CP, caruia i se va alatura si un propulsor mai puternic.

Audi A1 va avea mai multe versiuni constructive: hatchback cu 3 usi sau cu 5 usi (sportback), break, cabrio si SUV (Q1). Conform uzantelor din ultimii ani in segmentul mini premium, va avea o bogata oferta de personalizare, iar pretul va fi pe masura: incepand de la 15.000 de euro.

Marca premium a celor de la Volkswagen planuieste, pentru urmatorii ani, sa-si faca o intrare in forta pe segmentul modelelor de mici dimensiuni. Prin urmare, aparitia lui A1 va fi urmata la scurt timp de revenirea lui A2, cele doua modele folosind aceeasi platforma tehnica. A2 va fi, insa, mult diferit, din perspectiva caroseriei. Va fi interesant de vazut cum va fi primit pe piata noul A2, dupa ce vechea generatie a micului monovolum nu s-a bucurat de succesul scontat.

Asadar, categoria mini de la Audi va fi formata, in urmatorii ani, din A1 si A2. A1 va fi cel mai mic model din gama, pentru ca viitorul super-mini al grupului, Up!, nu va fi produs decat de marcile Volkswagen, SEAT si Skoda.

Distribuie acest articol!