Chinezii de la Geely sunt la un pas de preluarea Volvo
24.12.2009
        
Distribuie acest articol!   

Sarbatori triste pentru industria auto suedeza! Dupa ce General Motors a anuntat desfiintarea marcii SAAB, iata ca si Volvo trece prin momente deloc fericite. Ford este foarte aproape de semnarea unui acord de vanzare a celebrei marci suedeze, companiei chineze Zhejiang Geely Holding. Prin semnarea acestui acord, Volvo va trece definitiv in proprietatea chinezilor.

Desi acordul nu stabileste inca vanzarea totala, conditiile comerciale de fond par sa fie acceptate de ambele parti. Acordul ar urma sa fie semnat in primul trimestru din 2010. Vanzarea va trebui sa primeasca, mai apoi, unda verde guvernamentala, asteptata pentru al doilea trimestru al anului viitor.

Ford nu va pastra nimic din capitalul Volvo, insa va continua sa coopereze cu marca suedeza, in anumite domenii. Conform speculatiilor, Geely va plati pentru Volvo doar doua miliarde de dolari, de trei ori mai putin decat suma platita de Ford in 1999, cand a preluat marca suedeza. In prezent, Volvo are 22.000 de salariati, dintre care 16.000 in Suedia. Productia anuala este de 400.000 de unitati.

Distribuie acest articol!