Donato Coco, ex-Ferrari, numit director de design la Lotus
17.12.2009
        
Distribuie acest articol!   

Italianul Donato Coco, director de design si dezvoltare la Ferrari, a parasit celebrul constructor de la Maranello si va prelua, din primele zile ale anului viitor, functia de director de design al Grupului Lotus. El va superviza toate activitatile de design ale grupului, atat ale diviziei de automobile, cat si ale celei de inginerie. Russell Carr isi va pastra functia de responsabil de design la divizia automobile.

Donato Coco (foto) este al treilea responsabil de la Ferrari care trece in barca celor de la Lotus, dupa Dany Bahar si Claudio Berro. Dany Bahar a preluat functia de CEO al Grupului Lotus, de la 1 octombrie anul acesta, dupa ce a ocupat functia de vicepresedinte la Ferrari, unde a coordonat activitatile de vanzari si service pentru modele de strada, dar si cele de marketing legate de activitatea Ferrari in Formula 1. Berro a preluat, la inceputul lunii trecute, sefia activitatilor Lotus din motorsport, dupa ce a petrecut 14 ani la Ferrari, Maserati si FIAT.

In ceea ce-l priveste pe Donato Coco, acesta a fost directorul de design avansat de la Ferrari intr-o perioada in care au fost dezvoltate modelele F430 Scuderia, Spider 16M, California, 599XX si F458 Italia. Inainte de a lucra pentru Ferrari, Donato Coco s-a aflat la Citroen, unde a contribuit la dezvoltarea modelelor C1, C2, C3, C3 Pluriel si Xsara Picasso.

Distribuie acest articol!