Noul Audi A8, primul automobil cu Google Earth la bord
20.12.2009
        
Distribuie acest articol!   

Printre noutatile tehnologice incorprorate in noua generatie Audi A8 se regaseste si sistemul MMI (Multi Media Interface), intr-o noua versiune. Cu ecran tactil (MMI Touch), acesta dispune si de prima aplicatie Google Earth pentru un automobil de serie.

Pe langa de-acum traditionalul hard-disk, un modem GPRS/EDGE poate fi integrat, optional, in sistemul MMI. Acesta asigura constant informatia necesara, preluata de la Google si, impreuna cu sistemul GPS, contribuie la navigatie. Informatiile preluate sunt analizate si folosite la diverse sisteme de la bordul masinii (automatic cruise control cu Start & Go, luminile adaptive sau transmisia automata in 8 trepte).

Cu ajutorul unui card SIM sau a unui telefon mobil cu Bluetooth, Google Earth poate oferi imagini tridimensionale pe display-ul LCD de 8 inch (imagini din satelit sau cu configuratiile terenului), in combinatie cu sistemul traditional de navigatie, totul online. Integrarea Google Earth la bordul noului Audi A8 este programata sa debuteze la mijlocul lui 2010, la scurt timp dupa intrarea pe piata a modelului, in primavara anului viitor.

Distribuie acest articol!