Programul Rabla 2010: primele detalii oficiale
29.12.2009
        
Distribuie acest articol!   

Premierul Emil Boc a anuntat astazi ca editia 2010 a Programului Rabla se va derula in conditii similare celor din 2009. Astfel, masina casata trebuie sa fie mai veche de 10 ani, iar prima de casare va ramane la valoarea de 3.800 lei. Totusi, Programul Rabla 2010 va avea o serie de noutati, care pana acum ramasesera la stadiul de propuneri.

Din 2010, si persoanele juridice se vor putea inscrie in Programul Rabla. Altfel spus, orice firma, cu exceptia celor cu datorii la stat sau a celor care au primit sanctiuni de natura financiara, vor putea cumpara automobile, in 2010, prin Programul Rabla.

Atat persoanele fizice, cat si cele juridice vor putea folosi pana la trei tichete valorice (vouchere), adica pana la trei prime de casare de cate 3.800 lei, la cumpararea unei masini noi. Astfel, pretul unui automobil nou achizitionat prin Programul Rabla in 2010 poate scadea cu pana la 11.400 lei, echivalentul a trei prime de casare acordate de stat, prin Administratia Fondului pentru Mediu. In conferinta de presa de astazi, premierul Emil Boc a mai declarat ca se studiaza posibilitatea maririi, pe viitor, a numarului de vouchere acceptate la cumpararea unui automobil nou, in cazul persoanelor juridice.

Emil Boc a mai declarat ca Programul Rabla 2010 ar urma sa devina operational inca din primele zile ale anului, insa este putin probabil ca aceasta afirmatie sa fie transpusa in practica. In acest moment nici macar nu au fost stabilite etapele programului. Apoi, inainte de a demara, este necesara inscrierea si, mai apoi, validarea producatorilor si importatorilor auto in acest program.

Fisiere atasate

Comunicat_RABLA_2010_Ministerul_Mediului

Distribuie acest articol!