SAAB, la capat de drum
20.12.2009
        
Distribuie acest articol!   

General Motors a anuntat esecul negocierilor cu potentialii cuparatori ai marcii SAAB. In aceste conditii, gigantul american va inchide operatiunile marcii sudeze, ceea ce echivaleaza, practic, cu desfiintarea acesteia.

Aflata in mare dificultate financiara de cateva luni, SAAB trebuia sa-si gaseasca rapid un nou partener, pentru a supravietui. N-a fost sa fie nici cu Koenigsegg, dupa ce negocierile au durat luni intregi, nici cu Spyker. Astfel, GM a anuntat lichidarea afacerii, "intr-o maniera ordonata si responsabila". De pilda, cei care au achizitionat recent un SAAB, vor beneficia de garantie si de piese de schimb, insa distributia de automobile va fi restransa treptat.

De remarcat, in acest context, miscarea celor de la Beijing Automotive, care au cumparat dreptul de a folosi tehnologia SAAB si vor asambla modele derivate din 9-5 si 9-3, incepand din 2011, in China. In acelasi timp, va fi interesant de urmarit ce se va intampla cu noua generatie 9-5 si crossoverul 9-4x, doua modele noi, puse la punct pe platforme tehnice GM. Vor fi pur si simplu "omorate", vor fi realizate sub alte sigle sau vor fi vandute altor constructori?

Distribuie acest articol!