Volkswagen Amarok - primele informatii si imagini
02.12.2009
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen intra pe piata pick-up-urilor lansand Amarok, un concurent direct pentru binecunoscutele modele nipone din aceasta categorie, Nissan Navara, Mitsubishi L200 si Toyota Hilux. Asamblat in Argentina, Amarok va fi livrat peste tot in lume, incepand din primavara anului viitor.

Cu un nume care face trimitere la civilizatii apuse si lumi imaginare, mai exact la un personaj mitologic, infatisat ca un lup urias, Amarok inspira robustete, este dotat cu tehnologie moderna si are un pachet bogat de securitate in versiunea de top. Categoria pick-up-urilor este bine reprezentata la nivel mondial, iar Volkswagen a decis, in sfarsit, sa intre si pe acest segment de piata. Nu oricum, insa, pentru ca promite cea mai spatioasa bena din categorie. Amarok va avea o lungime de pana la 5,25 m, iar caroseria va fi disponibila in doua versiuni, cu cabina dubla sau, din 2011, cu cabina simpla.

Pentru inceput va fi disponibil un singur motor, diesel common rail de 2,0 litri si 163 CP, caruia i se va alatura, de la mijlocul anului viitor, si un TDI de 122 CP. Ambele motoare vor fi cuplate la o transmisie manuala in 6 trepte. Tractiunea va fi disponibila in trei variante: 4×4 permanent, 4×4 prin cuplare sau doar tractiune spate, aceasta din urma, disponibila in dotarea de baza.

Cele trei niveluri de echipare vor fi Base, Trendline si Highline. In Europa, Amarok va ajunge in a doua jumatate a anului viitor. Preturile nu au fost inca anuntate, insa este de asteptat ca plecarea sa fie in jur de 30.000 de euro.

Distribuie acest articol!